Prekrasna priča

I DALJE STIŽU ČESTITKE Evo što o naslovu “Rijeke” kažu Aramis Naglić, Ivan Ljubičić, Sara Kolak i Samir Barać

Ovaj naslov prvaka »bijelih« doživio sam vrlo emotivno. Rođeni sam Riječanin, odrastao sam kraj stadiona Kantrida – kaže slavni košarkaš Aramis Naglić



RIJEKA Sara Kolak, olimpijska pobjednica »Kvarnera« u bacanju koplja, iako rodom Ludbrežanka, posljednjih godina s velikim zanimanjem prati uspjehe nogometaša »Rijeke«. Točnije otkad se 2012. godine preselila u Rijeku.


Nogometna euforija tako nije zaobišla niti Celje koje je posljednje tri godine njezina baza za kovanje uspjeha. Toliko da se tijekom nedavnog boravka u Rijeci, gdje je najavila ljetni dio nove natjecateljske sezone koju će 27. svibnja otvoriti na mitingu Dijamatne lige u Eugeneu, s trenerom Andrejom Hajnšekom našalila da će morati propustiti natjecanje da bi mogla biti dio navijačke euforije koja će u Rijeci dočekati svoje nogometaše po povratku iz Maksimira.


– Čestitke nogometašima »Rijeke«, treneru Matjažu Keku i cijelom stručnom stožeru na velikom uspjehu o kojem će se još dugo pričati. Ova je titula potpuno zaslužena, borili su se cijele sezone i uzeli ono što im pripada. Cijeli grad je jako dugo čekao ovaj naslov, nogometaši »Rijeke« mnogima su vratili osmijeh na lice. Ovo je pobjeda cijeloga grada, a o proslavi naslova i navijačima jednostavno nemam riječi. Ona je dokaz da cijela Rijeka diše za svoje sportaše. Grmi Nevera s Kvarnera! – poručila je Sara Kolak u svojoj čestitki nogometašima »Rijeke«.


Samo početak 




Odmor Ivana Ljubičića u Monacu približava se kraju, idućeg tjedna priključuje se Rogeru Federeru u pripremama za travnati dio sezone. Što kroz trenerski rad sa Švicarcem, što kroz karijeru (osvojen Davis Cup, Masters 1000 u Indian Wellsu…), Ivan zna vrijednost uspjeha njegove omiljene momčadi.


– Napraviti nešto prvi put ikad nije nikad jednostavno. Čestitke igračima, treneru, Upravi i svim ljudima uključenim u ovu prekrasnu sportsku priču. U nadi da je ovo samo početak nečeg još većeg! – poručio je Ivan Ljubičić.


Aramis Naglić, trener košarkaša »Zadra« i srebrni s reprezentacijom Hrvatske na OI u Barceloni 1992. godine, bio je na Rujevici na utakmici »bijelih« protiv »Cibalije«, koja je Riječanima donijela potvrdu trofeja.


– Ovaj naslov prvaka »bijelih« doživio sam vrlo emotivno. Rođeni sam Riječanin, odrastao sam kraj stadiona Kantrida. Zaista iskrene čestitke predsjedniku Miškoviću, igračima i treneru Keku, omogućili su nam da nakon 45 godina doživimo ove radosti – kaže Naglić.


Nekoliko puta bio je na rubu suza. I veliki dečki plaču.



Na klupski mail, odnosno u klupski poštanski sandučić na Rujevici nastavile su stizati poruke ili telegrami čestitki. »Rijeci« je na povijesnom naslovu čestitala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, od klubova moldavski »Sheriff«, velški »Prestaty Town«, »Hajduk«, »Belišće«, »Aluminij«, »Krk«, »Zmaj« iz Makarske, te brojni niželigaši iz Primorsko-goranske i Istarske županije. Čestitale su i neke riječke tvrtke (Viktor Lenac), te brojni bivši igrači i treneri (Močinić, Kreilach, Scoria…).



– Prošao sam sve velike utakmice, »Real Madrid«, »Juventus«, »Beveren«, »Lokomotivu Košice«… Bio sam i 1999. na utakmici s »Osijekom« i taj sam sam susret doživio još emotivnije od ovog s »Cibalijom«. Tada se iz velikog emotivnog plusa prešlo u veliki minus, dok se jer sada sve nekako očekivalo. Kroz cijelu sezonu vladalo je jedinstvo grada i kluba. »Rijeka« je prvak, srce mi je puno!


Potvrda rada 


Samir Barać, predsjednik Riječkog sportskog saveza, zlatni na Olimpijskim igrama (London 2012.), Svjetskom (2007.) i Europskom prvenstvu (2010.), dobro zna koliko se teško popeti na vrh.


– »Rijeka« je s mnogim generacijama bila u vrhu, osvajali su se kupovi, ali tih godina kada su bili najbolji, nisu došli do naslova prvaka. Sada su uspjeli. To je ogromno zadovoljstvo za grad i regiju. Dolaskom Damira Miškovića, uz njegovu viziju, posložene financije, kontinuitet i gradnju stadiona, brzo se došlo do vrhunca. Ovo je stvarno fenomenalan rezultat, jer je uspjeh došao u kratko vrijeme, potvrda dobrog rada. Cijela regija živjela je s klubom, koji se borio s »Dinamom«, koji ulaže golem novac. Uostalom, Grad Zagreb izdvaja za sport u visini cjelokupnog budžeta Grada Rijeke!


Predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Rijeke ovo govori kao – Riječanin.


– Od srca im čestitam! Uprava je spojila vrhunski menadžment, struku i igrače. Mišković može biti zadovoljan plejadom igrača i trenera koje ima. Svi oni ispunili su očekivanja ljudi koji su uz nogomet i sport u regiji i gradu.