Sudar Bijelih i Modrih

Halilović tvrdi da Rijeka danas itekako ima šanse protiv Dinama: ‘Nemojte nas prelako otpisivati’

Denis Frančišković



Tibor Halilović bio je jedan od najboljih igrača Rijeke na polusezoni, a u pripremama je pomalo i nezasluženo pao u drugi plan. Simon Rožman odlučio se za forsiranje Pavičića koji je otpao za današnji sudar »bijelih« i »modrih«. Bude li Rijeka igrala s dva zadnja vezna igrača Halilović je po svemu sudeći sigurno »unutra«. Pitanje je samo tko će mu se pridružiti, Lepinjica ili Lončar.


– Poslije loše utakmice nema boljeg, ali i težeg protivnika od Dinama. Pokušat ćemo se vratiti na pravi put, još smo uvijek aktualni osvajači Kupa i jednoj utakmici vjerujemo da možemo proći. Probat ćemo se od početka nametnuti. Vjerujem da će to na kraju za nas dobro ispasti – kaže Halilović.


Posebna utakmica


Halilović je zabio u finalu Kupa na Drosini kad je Rijeka zapaženom izvedbom osvojila još jedno Rabuzinovo sunce.




– Sigurno da je drugačija utakmica samo finale Kupa nego sada kad je tek početak nastavka prvenstva. No, zbog širine kadra Dinamo je sigurno manje izgubio, a i velika većina igrača koji su osvojili Kup u Puli sada su tu. Nadam se, ako budemo pravi, a dovoljno smo kvalitetni, imamo šanse. Naravno svaka utakmica s Dinamom je posebna, a naravno najbolji način da se isprave pogreške je dobiti najjačeg protivnika. Vjerujem u nas jer puno smo se puta dokazali u ovakvim utakmicama. No tu može utjecati puno faktora, a mi se nadamo najboljem.


Po Haliloviću slična je situacija bila i uoči pulskog finala. Svi su već vidjeli kako Rabuzinovo sunce putuje prema metropoli.


– Ista situacija je bila i pred Pulu gdje se Dinamu već pripisao trofej pa smo iznenadili. Po meni, svaki igrač mora imati neku dozu osobne ambicije i dokazivati se protiv najjačih. I da si taj dan i u tom trenutku bolji od najboljega – pojašnjava Tibor.


U sjećanju je još uvijek visok prvenstveni poraz na Rujevici iz kojeg su se morale izvući pouke.


– Ružno je ispalo tih 0:5, ali prvih 15-ak minuta bili smo dosta dobri. Ali potom smo ulazili iz grešku za grešku. Momčad kao Dinamo to odmah kažnjava. A naša taktika i želja pale su u vodu kad smo na poluvremenu gubili 0:4. Ali vidjeli smo odmah zatim da su »modri« imali još više prilika protiv Hajduka i na kraju je završilo neriješeno. Neke stvari se moraju i poklopiti, a Dinamu ne smijemo dozvoliti da se razmaše. U svakom slučaju ne smije se nas tako lako otpisivati. Ovo su drugačije utakmice od onih ligaških – tvrdi Rijekin vezni igrač.


Ključna veljača


Izbacivanje Dinama pa makar i na jedanaesterce za kojih Rožman tvrdi da nisu puno vježbani izuzev u Umagu bio bi u ovom trenutku najbolji zamašnjak Riječanima.


– Znamo što nam znači veljača, a moram priznati da smo se nadali da ćemo startati pobjedom protiv Lokomotive. Bilo bi to dodatno dobro za naše samopouzdanje i sigurnost u igri. Naravno da bi nam izbacivanje Dinama jako puno značilo, bio bi to velik poticaj za dalje iako odmah idemo na Osijek. No, otvorio bi se put prema finalu i obrani trofeja. Apetiti bi sigurno onda porasli. No, ne znam. Brzo se oko nas stvori neka negativa, ali dosta smo puta pokazali da vrijedimo. Vjerujem da ćemo nakon ove utakmice govoriti o pozitivi – zaključuje Halilović.