Pregovori u završnoj fazi

Franko opet nadomak Rujevice: Rijeka će dobiti ogromno pojačanje

Denis Frančišković

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



RIJEKA Finiš prijelaznog roka mogao bi donijeti veliku vijest za Rijeku i njene simpatizere. Naime, u završnoj su fazi pregovori oko moguće posudbe Franka Andrijaševića riječkom prvoligašu iz redova Genta, kluba koji je nedavno izbacio Riječane u play-offu Europske lige.


Andrijašević, ponajbolji igrač „bijelih“ iz vremena osvajanja dvostruke krune i veliki ljubimac publike, prodan je Gentu 2017. godine za 4.25 milijuna eura. No, nije imao previše sreće u Flandriji, nije puno igrao, bio je na posudbi u Beverenu pa potom prebačen u drugu momčad.


Nekadašnji prvi „topnik“ Rijeke godišnje zarađuje oko 700 tisuća eura, ima ugovor do lipnja 2022. godine i očekivano ne želi se odreći svog dijela financijskog kolača. S druge strane Rijeka ne može plaćati taj iznos pa se posudba koja bi rasteretila Gent nameće kao logično rješenje.




Andrijašević je belgijskim medijima potvrdio razgovore i mogućnost dolaska na jednogodišnju posudbu ako se postigne dogovor. Franko je puno puta isticao kako će se jednog dana vratiti u Rijeku. Čini se da bi to moglo biti puno prije predviđenog… A i Igor Bišćan bi mogao malo odahnuti. Napokon bi dobio pravo pojačanje.