Ante Tomić

Franko će biti puno bolji kada dođe k sebi i sakupi minutažu, raduje i povratak Mamića

Denis Frančišković

Ante Tomić i Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Ante Tomić i Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Franko je ozbiljno odradio ovu prijateljsku utakmicu, a uz to i zabio odlučujući gol. Bit će nam itekako od koristi u utakmicama koje slijede. Istina, ići će to postupno da bi došao u pravu formu koju svi priželjkujemo - ističe Ante Tomić, prvi Bišćanov pomoćnik



RIJEKA Nogometaši Rijeke odigrali su još jednu utakmicu zatvorenu za gledatelje, ovaj put otvorenu za medije. Kod kojih premijera Franka Andrijaševića i gostovanje Šibenika i nisu probudili preveliko zanimanje. Bio je to u biti pokus »bijelih« u kojem je Igor Bišćan na djelu želio vidjeti Andrijaševića i Šimića te njihovu spremnost, test za svježe povratnike Mamića i Pavičića, one nešto ranije priključene prvoj momčadi Gorgona i Puljića te niz mladih igrača iz omladinske škole.


Pod svjetlima Rujevice i u pomalo nenogometnom ambijentu koji bi sigurno dobio na šušuru da je utakmica bila otvorena za javnost odigrana je čvrsta utakmica, pod dosta visokim intenzitetom duela i trke. Igrači se nisu štedjeli, naprotiv bila je ovo prilika da se dodatno nametnu Igoru Bišćanu, koji je mirno sve pratio s klupe, te Krunoslavu Renduliću, koji je »poderao« glasnice živopisno gestikulirajući cijelu utakmicu. Na kraju je presudio jedan pogodak u koprodukciji Mamića i Andrijaševića koji je iz drugog navrata zatresao mrežu.


– Franko je ozbiljno odradio ovu prijateljsku utakmicu, a uz to i zabio odlučujući gol. Bit će nam itekako od koristi u utakmicama koje slijede. Istina, ići će to postupno da bi došao u pravu formu koju svi priželjkujemo – ističe Ante Tomić, prvi Bišćanov pomoćnik dodajući: – Franko se nameće ozbiljnošću, svaki pas mu je kvalitetan, može napasti prostor, može doći iz drugog plana, može zaprijetiti i nogom i glavom…




Po Tomiću najzvučnije pojačanje »bijelih« u ovom prijelaznom roku bit će os oko koje će se graditi napadačka igra Rijeke.


– Mislim da Andrijašević ima taj osjećaj za igru na tako važnoj poziciji i da je on i pomalo prirodno urođen. To ćemo svakako nastojati iskoristi u igri i prilagoditi neke stvari s ostatkom suigrača. Bit će sve još puno bolje kad malo »dođe k sebi«, kad sakupi određenu minutažu. Mladi su odigrali jako dobro. I bili ozbiljni, što nas posebno raduje. Naravno da nas raduje i povratak Mamića koji je i asistirao za pogodak – dodaje Tomić.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU