Poziv veznjaku "Rijeke"

Filip Bradarić prvi put među kockastima: “Bilo je to najslađe buđenje u karijeri”

Marko Cvijanović

Foto Marko Prpic/PIXSELL

Foto Marko Prpic/PIXSELL

Kad sam saznao da sam pozvan? U kasnim nedjeljnim popodnevnim satima. Stavio sam mobitel na bešumno i spavao.  Kako sam reagirao kad sam shvatio zašto su me zvali? Mislio sam da još sanjam, ha, ha, ha... Veliki je to trenutak u mojoj karijeri –  kaže Bradarić



RIJEKA Predviđanja su se obistinila. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Ante Čačić, stigao je na rujevički jadranski derbi »Rijeke« i »Hajduka« zbog – Filipa Bradarića. Ne zato što je dvojio o pozivu veznjaku riječkoga prvoligaša, već da bi se još jednom na licu mjesta uvjerio da je postupio ispravno.


Nitko u reprezentaciju ne ulazi zbog jedne ili dviju utakmica, Filip je Čačićev poziv zaslužio upečatljivim nastupima u dresu »Rijeke« od početka sezone. Jučer je  odjenuo trenirku s brojem 20 i u društvu najboljih hrvatskih nogometaša odradio najdraži trening u karijeri. Dan ranije sve se još činilo kao san. I to doslovno.


Propušteni pozivi


– Kad sam saznao da sam pozvan? U kasnim nedjeljnim popodnevnim satima. Iskoristio sam nedjeljno poslijepodne da se konačno malo više naspavam, stavio sam mobitel na bešumno i spavao. A za to vrijeme… Bilo je puno propuštenih poziva, iz HNS-a su preko moga suigrača Mateja Mitrovića našli moj broj i zvali me da mi saopće da se moram odazvati u ponedjeljak. A ja se ne javljam, spavam… Kako sam reagirao kad sam shvatio zašto su me zvali? Mislio sam da još sanjam, ha, ha, ha… Šalim se malo, veliki je to trenutak u mojoj karijeri. Naravno da je osjećaj bio fenomenalan. Da, dobro kažete, bilo je to najslađe buđenje u karijeri.




Filipa je u zagrebačkom hotelu »As« dočekao izbornik Ante Čačić i neka poznata lica…


– Izbornik mi je čestitao i poželio sreću, zahvalio sam mu na ukazanom povjerenju. Koga sam dobio za cimera? Šimu Vrsaljka. Poznam se s njim iz mladih reprezentacija, i još s nekim mlađim momcima u reprezentaciji. Lijepo je biti u takvom okruženju, biti svjestan da si dio najbolje hrvatske nogometne momčadi. Velika je to čast, ono o čemu svatko od nas koji se bavimo nogometom sanja cijeli život.



Prvi trening reprezentacije trebao je biti održan u poslijepodnevnim satima ponedjeljka na igralištu Hitrec-Kacian, u sklopu stadiona Maksimir, no na kraju je ipak prebačen za sutra. Naime, ispostavilo se da je teren natopljen vodom, odnosno ne postoje uvjeti za normalno održavanje treninga.  Reprezentativci su se  ipak preznojili u dvorani pod tribinom.



Veliki privilegij


S obzirom na jaku konkurenciju u veznom redu »kockastih«, Bradarić ne gaji iluzije da će prve minute u A reprezentaciji dobiti u kvalifikacijskoj utakmici protiv Islanda nadolazeće subote, ali će neprijeporno svoju priliku dočekati u prijateljskoj utakmici sa Sjevernom Irskom u Belfastu tri dana kasnije.– Tu sam, na raspolaganju izborniku u svakom trenutku. Ako i kada dobijem priliku, nastojat ću je maksimalno iskoristiti. Vjerujem u svoje kvalitete, osjećam se odlično i jedva čekam zaigrati u reprezentativnom dresu. Istina je, Hrvatska ima puno klasnih veznih igrača, sve su to nositelji kvalitete u velikim klubovima, veliki je privilegij biti u njihovom društvu.

Bez obzira na najave u medijima da je u užim izbornikovim planovima i činjenicu da Čačić stiže na jadranski derbi, Filip nije osjećao pritisak niti tremu. Maksimalno je bio posvećen važnoj utakmici svoga kluba.


– Nisam uopće razmišljao o tome, nastojao sam se maksimalno koncentrirati na igru, pogotovo uslijed činjenice da su uvjeti bili vrlo teški. Uostalom, bio sam svjestan da se u reprezentaciju ne ulazi na temelju dobre igre na derbiju, već na račun dobrih igara u klubu u kontinuitetu. Moj primjer je najbolji dokaz da dobre igre momčadi izbace pojedinca, »Rijeka« ove sezone igra odlično, postižemo sjajne rezultate i naravno da su igrači »Rijeke« zanimljivi izborniku. Ja samo mogu obećati da ću i u nastavku sezone nastojati zadržati dobru formu i svojim dobrim igrama u dresu »Rijeke« pokušati ponovno izboriti izbornikov poziv.