Optimizam s pokrićem

Filip Bradarić: ‘Ostanemo li na proljeće na okupu, i na proljeće ćemo harati HNL-om’

Ivan Volarić

Polusezona karijere - Filip Bradarić / Foto Vedran KARUZA

Polusezona karijere - Filip Bradarić / Foto Vedran KARUZA

Ovih šest bodova prednosti nad modrima sigurno je pokazatelj koliko smo kvalitetno odradili polusezonu i koliko smo dobra momčad. Nadam se da ćemo svi ostati na okupu i na proljeće krenuti u otvoreni lov na titulu – kaže Filip Bradarić



RIJEKA – Franko Andrijašević svojim novim pogotkom je započeo, a Andrej Prskalo fenomenalnom obranom zaključio priču oko oproštajne pobjede nogometaša »Rijeke« u 2016. godini nad prvim prvoligaškim susjedima iz Pule. Između dvojice junaka susjedskog derbija svoje istaknuto mjesto zaslužuje i veznjak Filip Bradarić koji se ove jeseni igrajući u paru s Josipom Mišićem prometnuo u istinskog ideologa riječke igre.


– Sigurno da je najbitnije da smo pobjedili, da smo ovu polusezonu okrunili pobjedom i drago mi je što smo na kraju ovako lijepo to proslavili – govorio je neposredno nakon susjedskog derbija splitski veznjak s riječkom adresom. – Utakmica nije bila laka, znali smo koliko »Istra 1961« dobro stoji u bloku pred svojim vratima. Na kraju je bilo i malo panike, srećom nismo dobili gol, međutim dobili smo utakmicu i to je uz činjenicu da smo zaključili jesen bez poraza ono što nas posebno veseli. Sve to treba nam biti vodilja za dalje.


Priuštili ste vrataru Prskalu malo zagrijavanja krajem utakmice, možda zato da bi se preznojio i tako lakše prebolio virozu?




– »Prki« je u zadnje vrijeme malo u problemima, ali kada upadne u probleme onda je još bolji i još jači. Dugo je čekao svoju priliku, međutim sada je izrastao u vrhunskog vratara i daje nam veliku sigurnost.


Dominacija


Odlazite na stanku sa šest bodova ispred »Dinama«, vjerojatno ste se potajno nadali i kojem bodu više pod uvjetom da su vam pomogli Splićani u derbiju kola?


– Mogli smo namaknuti koji bod više nad »Dinamom«, ali i manje. Međutim, sigurno da je ovih šest bodova prednosti nad modrima pokazatelj koliko smo kvalitetno odradili polusezonu i koliko smo dobra momčad, što smo i dokazali u svim ovim utakmicama. Nadam se da ćemo svi ostati na okupu, da će ova momčad u tom slučaju i na proljeće harati po HNL-u, te krenuti u otvoreni lov na titulu.


Ono što bodovna razlika ne može dočarati su vaše dojmljive partije većim dijelom jeseni?


– U većem dijelu ove polusezone smo bili dosta dominantni i sigurno da nas to veseli, sigurno da je to jedan plus za dalje. Sada je pred nama stanka, slijede nove pripreme, novo slaganje ekipe. Nadam se da ćemo samo nastaviti tamo gdje smo stali.


Svi koji su upoznati s okolnostima u kojima se igra HNL vrlo dobro znaju da ćete od prvog proljetnog kola morati biti na visini ako želite do titule?


– U sezonu smo od prvoga kola krenuli maksimalno, znajući što nas čeka. Međutim, našim igrama i rezultatima u prvom dijelu sezone pokazali smo da smo stvarno kvalitetna momčad, najdominantnija u ligi. Moramo tijekom stanke gledati samo na sebe, moramo se maksimalno dobro pripremiti. Iza nas je stožer predvođen trenerom koji će sigurno napraviti sve da nam omogući da na proljeće krenemo nastavimo gdje smo sada stali.


Samopouzdanje


Prometnuli ste se u stožernog veznog igrača momčadi ove sezone, ovo vam je vjerojatno najbolji period u dosadašnjoj karijeri?


– Slažem se da je ovo moja najbolja polusezona, ali ostaje žal jer nisam zabio pogodak. Nadam se da će u proljetnom dijelu sezone i to doći, da ću s nekoliko pogodaka doprinijeti uspjesima momčadi. Međutim, dok momčad igra ovako dobro to je manje bitno. Svi smo zadovoljni, presretan sam i nikada mi u karijeri nije bilo bolje u nekom klubu. Atmosfera u momčadi je vrhunska i to me veseli uoči nastavka sezone.


U svakoj vašoj izvedbi vidljivo je da ste dobili na samopouzdanju, puno češće odigravate dubinska dodavanja iza leđa suparničkih obrana, što je vaša specijalnost?


– Za svakog igrača samopouzdanje je najbitnije. Opušten sam, ali sve to je i zasluga momčadi, koja svakoga od nas dodatno podiže i onda možemo dati više nego ranije – rekao je Bradarić.