Riječki reprezentativni veznjak

Filip Bradarić: Nakon stanke će poteći prava Rijeka, dokazat ćemo da zaslužujemo vrh!

Ivan Volarić

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA Filip Bradarić jedini je član riječke svlačionice koji je tijekom reprezentativne stanke boravio u sklopu A reprezentaciji Hrvatske i izbliza osjetio sve ono što se zbivalo među »kockastima« u razdoblju od šokantnog remija s Finskom pa do pobjede u Ukrajini vrijedne dodatnih kvalifikacija za odlazak na SP.


– Sigurno da atmosfera u reprezentaciji uoči Finske nije bila najbolja uslijede nekoliko slabijih izdanja, ali kada smo se okupili sve je izgledalo jako dobro i bili smo uvjereni da ćemo proći Finsku na najbolji mogući način – govori veznjak »bijelih«. – Međutim, dogodilo se to što se dogodilo i naravno da nakon utakmice nije bilo sve tako pozitivno. Osim toga u noći se dogodila smjena izbornika i sve to utjecalo je na momčad. Međutim, opet se pokazalo da je ova reprezentacija sastavljena od mnoštva dobrih igrača s karakterom koji su najjači kada je najteže. Novi izbornik je unio nešto svojega, donio je živost i bolju atmosferu. Sve se na kraju poklopilo pobjedom u Ukrajini i sada iščekujemo »play-off«.


Poznati su mogući suparnici u doigravanju. Koga se najviše priželjkuje među »kockastima«?




– Bilo nam je najbitnije proslaviti pobjedu u Ukrajini jer ipak je nakon svega što se događalo bilo najbitnije pobijediti, da se opet vidi da ova momčad može, da imamo jednu od najboljih selekcija na svijetu, ali i da to trebamo pokazivati na terenu. Nismo puno razmišljali o ždrijebu play offa koji je pred nama. Jedva čekamo da vidimo koga ćemo izvući, ali uz sav respekt prema svima Hrvatska je bolja od svih mogućih suparnika.


Očekivao priliku


Kod sada već bivšega izbornika Ante Čačića debitirali ste u Belfastu u prijateljskoj utakmici protiv Sjeverne Irske, međutim niste dočekali prve službene minute?


– Igrao sam neke prijateljske utakmice i s te strane sam bio zadovoljan. Naravno da je velika čast dijeliti svlačionicu s ovim igračima, međutim prirodno je da sam očekivao kada se ozljedio Badelj da ću zaigrati protiv Finske na Rujevici. Međutim, izbornik je odlučio drugačije. Na meni je da treniram i radim, te čekam svoju priliku.


Dok ste bili s »kockastima« većina vaših suigrača na Rujevici se pripremala za nastavak klupske sezone. Dojam je da je stanka dobro legla momčadi?– Sigurno da nakon toliko utakmica u nizu dobro dođe pauza da se neki igrači koji su malo načeti oporave, a oni koji možda nisu najspremniji dođu na sebe. Mislim da su sada svi spremni i svi jedva čekamo utakmicu s »Istrom 1961«.

Današnji susjedski derbi uvod je u niz važnih utakmica čiji ishodi mogu puno toga usmjeriti?


– Gostovanje kod »Istre 1961« je uvijek za nas teško i zahtjevno, uostalom u pitanju je – derbi. Tako će biti i ovoga puta. Oni su vrlo nezgodan suparnik, posebno kada igraju kući, a posebno za nas. Uostalom, to su pokazali i prošle sezone kada su nas namučili i uzeli nam dva boda u jednoj od najbitnijih utakmica za nas. Poslije toga ispred nas je niz odličnih utakmica i svima nam je drago što dolaze takve utakmice i takvi protivnici.


Milano i Rudeš


Prirodno je očekivati da momčad, nakon još jedne prvenstvene stanke i perioda koji se iskoristio za dodatno uigravanje, pokaže svoje pravo lice?


– Mi smo i uoči stanke u Milanu pokazali da možemo. Bili smo dobri, vratili smo se iz minusa i u zadnjih pola sata smo pokazali da se dižemo. Dogodio se nakon toga »Rudeš«, gdje u prvom poluvremenu nismo izgledali dobro. Na to je utjecao i ambijent u kojem smo igrali nakon »San Sira«. Kada smo se skupili pojačali smo gas i pokazalo se da možemo kada želimo. Pauza nam je dobro došla da se dodatno uigramo, od subote kreće prava »Rijeka« i vjerujem da ćemo u idućim utakmicama biti sve bolji i bolji i da ćemo u nadolazećim derbijima pokazati svoje pravo lice.


Olako primljeni golovi nakon prekida predstavljali su najveći problem u periodu uoči stanke?


– Ne znam kako bi to objasnio, posebno golove iz prekida. Primili smo ih stvarno puno. Moramo popraviti koncentraciju, komunikaciju u nekim stvarima i malo više biti zajedno. Sigurno u tom dijelu moramo biti bolji, nadam se da ćemo počevši od Pule pokazati da smo nešto naučili na našim greškama.


Utakmicom u Puli otvarate niz važnih utakmice koje mogu puno toga usmjeriti ove sezone?


– Imamo mi Europu, kup i prvenstvo. Nije lako sve to pratiti. Opet, veći je gušt igrati utakmice svaka tri dana nego trenirati. Moramo svi skupa staviti u glavu razmišljanje da nam je svaka nova utakmica novi izazov i da moramo gledati samo utakmicu koja nam slijedi, kako je dobiti i što bolje se prezentirati na terenu, a onda ćemo vidjeti kako će to sve zajedno izgledati. Vjerujem da možemo samo biti još bolji i da ćemo na terenu pokazati da zaslužujemo sam vrh ljestvice – rekao je Bradarić.