Gashijev nasljednik

Ekonom Denis Miškulin imao je pune ruke posla u Albufeiri

Denis Frančišković

Denis Miškulin/Foto Arhiva NL

Denis Miškulin/Foto Arhiva NL

Koliko sam spavao? Jako malo, ha, ha... U Albufeiriji je bilo 26 igrača i stožer. Na meni je da sve pripremim. Radni dan počinjao je buđenjem u 7.30, slijedila je priprema za prvi trening, pomaganje na terenu s rekvizitima, potom dolazak u hotel, bacanje robe na pranje, priprema za drugi trening... Sve ovisi o rasporedu tog dana – kaže Miškulin.



ALBUFEIRA Svakodnevna skrb o igračima, ponajviše o njihovoj opremi odnedavno je umjesto Rustema Gashija postala glavna preokupacija Denisa Miškulina. Ekonom Miškulin je 24 sata na raspolaganju momčadi, studiozna organizacija i priprema opreme za treninge i utakmice ne smiju zakazati. A u trenucima malo slobodnog vremena u Portugalu Miško je stgao odigrati i nogomet, kao što je to bilo u revijalnoj utakmici klupske logistike, struke i novinara. I pokazati da nije zaboravio igrati… Uostalom bio je član Rijekine omladinske škole.


– Koliko sam spavao? Jako malo, ha, ha… U Albufeiriji je bilo 26 igrača i stožer. Na meni je da sve pripremim. Radni dan počinjao je buđenjem u 7.30, slijedila je priprema za prvi trening, pomaganje na terenu s rekvizitima, potom dolazak u hotel, bacanje robe na pranje, priprema za drugi trening… Sve ovisi o rasporedu tog dana – kaže Miškulin.


Nogomet mu je u krvi, i kao igraču i sada kao klupskom djelatniku.




– Godine 1999. bio sam i na pripremama s Rijekom dok se borila za prvaka. Potom sam malo igrao u Austriji… Danas sam eto tu. To je priča u kojoj se vidim. Počeo sam se baviti ovim poslom 2014. godine s Rijekom II, nakon dvije godine prebačen sam u Školu nogometa, a od prošle godine kad se Gashi ozlijedio više sam s prvom ekipom. Tako sam eto i ostao s njima – dodaje Miškulin.


Igrači su ga zavoljeli, dostupan je i susretljiv u svakom trenutku.


– Dečki su super, slažemo se… Nema nikakvih problema s njima, niti s trenerima. Zasad sve štima. Rijeka je dobro ustrojena, nema turbulencija i hvala Bogu da je tako. Uvijek može bolje, ali zasad je po meni sve super. Neka samo tako ostane – zaključuje Miškulin.