Luka Ivančić

Dođite u bijelom i podržite našu Rijeku, ona je iznad svega

Denis Frančišković

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Jedino uz navijače moći ćemo napraviti taj veliki podvig i proći dalje. Zato želimo da svi dođu u bijelim dresovima i majicama te podrže našu Rijeku koja je iznad svega - kaže Ivančić



RIJEKA – Unatoč velikim vrućinama, na Rujevici se već vidno osjeti šušur velikog dvoboja. Radnici dodatno peglaju ionako već jako dobar travnjak, u tijeku su posljednje logističke pripreme uoči današnjeg poslijepodnevnog dolaska Genta.


A onda će sve ići uhodanim tijekom, pojedinačne presice obaju klubova, trening gostiju od 18.30 sati… Dolazak je najavilo 120 navijača iz Belgije, a u dogovoru s klubom bit će skinute zaštitne ograde na jugu.


Bit će dozvoljeno i točenje alkohola na cijelom stadionu pa i na tribini s gostujućim navijačima… Na Rujevici vjeruju da neće biti nikakvih problema s gostujućim »tifosima«, uostalom, kao što ih nije bilo niti s onim Aberdeena. Nije zabilježen niti jedan veći incident, iako se popilo piva u rekordnim količinama.




Jedno od najvažnijih pitanja glasi: »Imali li slobodnih mjesta«? Odgovor nudi Luka Ivančić, generalni direktor »bijelih«.


– Ostaje još stotinjak mjesta na zapadu i 1.150 slobodnih mjesta na sjeveru od ukupno 2.200 sjedalica. Na sjever mogu svi, članovi po cijeni od 40 kuna i oni koji to nisu po cijeni od 120 kuna – kaže Ivančić i dodaje: – Ulazi će biti otvoreni sat i pol prije početka utakmice pa zbog gužvi pozivamo sve da dođu barem sat vremena ranije. A bilo bi dobro da igrači već na zagrijavanju osjete pravu atmosferu…


Popust


A da sve bude u znaku nogometa, ispod istočne i zapadne tribine bit će postavljena mala nogometna igrališta za djecu od šest do deset godina. U dogovoru s fan shopom vlasnik ulaznice imat će popust od 20 posto na Jomine proizvode iz kolekcije 2019./20. Želja je da se ta mogućnost iskoristi i prije utakmice, da svi dođu odjeveni u bijelo i učine Rujevicu dodatno prepoznatljivom.



– Mi znamo da će svi naši igrači dati i više od 200 posto da naprave velik podvig i izbore grupnu fazu Europske lige. A svi znamo da će biti teško. Jedino uz navijače moći ćemo napraviti taj podvig i proći dalje. Zato želimo da svi dođu u bijelim dresovima i majicama te podrže našu Rijeku koja je iznad svega. Svi smo optimistični, vjerujemo u naše igrače i struku, a Bože moj, ako protivnik bude bolji, sportski ćemo mu čestitati – naglašava Ivančić.


Veliki ulog


Naravno, na Rujevici su itekako svjesni uloga, u slučaju eliminiranja Genta u klupsku kasu slit će se oko tri milijuna eura (2.9), praktički četvrtina godišnjeg Rijekinog budžeta. Uz to, svaki bod u skupini bio bi dodatno nagrađen, kao i eventualni plasman među prve dvije momčadi.


No, prvo treba preskočiti ovu, najveću i najvažniju stepenicu na euro sceni. Rijeka sutra igra utakmicu godine koja bitno može odrediti sezonu, a bogata nagrada stvoriti puno veći manevarski prostor i na planu kupoprodaje igrača. Zato, poručuju s Rujevice, »dođite i podržite Rijeku, ona je ipak iznad svih«.


Dolaze Dalić, Mikša, brojni skauti…


Dolazak na Rujevicu najavili su brojni uglednici iz sportskog i javnog miljea, a susret budi i zanimanje velikog broja skauta. Tako su dolazak na Rujevicu najavili Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Branko Mikša, bivši predsjednik HNS-a, ali i poznati riječki sportaši koji su napravili promotivnu kampanju Krepat ma ne molat, Samir Barać, Robert Kišerlovski, Mirza Džomba…