Damirove bebe

Denis Bušnja, Josip Mitrović i Matej Vuk su Bišćanova pojačanja za Portugal

Denis Frančišković

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Jako sam zadovoljan ovim razdobljem provedenim s prvom momčadi. Dečki su super, radi se jako dobro pa se u to nastojim i ja uklopiti, raditi i napredovati – dodaje Bušnja



RIJEKA Matej Vuk prva je prinova »bijelih« ove zime, igrač koji se s posudbe iz Intera vraća na Rujevicu. I to nakon polusezone kaljenja. Zajedno s još dvojicom juniora, Josipom Mitrovićem i Denisom Bušnjom koji su već duže vrijeme u programu prve momčadi, trebao bi se naći u zrakoplovu za Portugal sredinom siječnja nakon što momčad uvodni dio priprema odradi na Rujevici.


Trojica su to igrača iz Rijekinog podmlatka s potencijalom, na koje se ozbiljno računa. Zanimljivo, svi su po vokaciji napadački orijentirani i bude li njihov razvoj tekao u skladu s očekivanjima, Rijeka ne bi morala previše jednog dana brinuti za svoj ofenzivani potencijal.


Mitrović i Bušnja dvojac su koji redovito trenira sa seniorima, ali igraju i za juniore u Prvoj HNL. Čak su treći i četvrti strijelci lige, Mitrović s osam, Bušnja sa sedam pogodaka. Mitrović je rodom iz Vinkovaca, Bušnja iz Čakovca…




– Već sam dosta dugo s prvom momčadi, meni je to postalo sasvim normalno. U početku je bilo sve dosta novo, ali uklopio sam se. I puno naučio od seniora – kaže Mitrović. – Naravno, u ovoj konkurenciji i još kad momčadi ide jako dobro, teško se izboriti za koju minutu na utakmicama. Ali nema druge, samo rad i rad. I vjera u sebe i svoje sposobnosti.


Dva »hat-tricka«


Rijekin »Mitar«, kako ga igrači zovu, brz, okretan i dobrog udarca i osjećaja za prostor i gol, nije ove polusezone ulazio u igru, ali je bio itekako upečatljiv na dvije juniorske utakmice kada je ostvario dva »hat-tricka«, protiv Varaždina i Slaven Belupa.


– Strpljivo čekam šansu i vjerujem da će ona doći. Naravno, svaki igrač je uvijek i malo nestrpljiv, svi vole igrati. Možda se ukaže šansa na proljeće. Ja se nadam. Inače, radi se kvalitetno, naporno, ali atmosfera je OK. Trener Bišćan ima jaku dobru komunikaciju s igračima. Meni nije neki problem to prebacivanje na juniorske utakmice. Naprotiv, treniramo jačim intezitetom pa je i lakše odigrati neke juniorske utakmice. Pozicija napadača? Ma mogu ja puno toga igrati, samo da igram. Portugal? Bio sam prošle godine i bilo nam je uistinu jako lijepo – kaže Mitrović.


Iskorištena šansa


Denis Bušnja osjetio je samo nekoliko minuta prvoligaške utakmice ove polusezone, no zato je dobio šansu protiv Radnika iz Križevaca u Kupu. I iskoristio je, u pobjedi od 9:0 zabio je i jedan pogodak.


– Jako sam zadovoljan ovim razdobljem provedenim s prvom momčadi. Dečki su super, radi se jako dobro pa se u to nastojim i ja uklopiti, raditi i napredovati. Stariji igrači puno nam pomažu, posebno savjetima. Stvarno se trenira punom snagom, treninzi su jako kvalitetni… – ističe Bušnja.


Kao niti Mitroviću, nije mu teško prebacivati se sa seniorskog na juniorski nogomet.


– Nama je najbitnije da igramo i da se razvijamo, odnosno da imamo utakmice u kontinuitetu. Protiv Radnika sam odigrao cijelu utakmicu u Kupu, ne znam… Na meni je samo da radim i čekam svoju šansu. A o tome naravno odlučuje trener. Ranije sam igrao prednjeg pa i zadnjeg veznog, sada više na lijevom krilu u napadu. Mada me trener zna staviti i na polušpicu i desno krilo. Nije mi problem seliti se s jedne pozicije na drugu, mogu se dobro snaći i prilagoditi na više pozicija – zaključuje Bušnja.