Zbog Rijeke se odrekao 900.000 eura

Dario Župarić novi je igrač HNK Rijeka: “Presudila je moja želja da dođem u Rijeku”

Ivan Volarić

Dario Župarić /  arhiva NL

Dario Župarić / arhiva NL

Župariću treba dati određeno vrijeme za adaptaciju na drugačije zahtjeve igranja u momčadi koja se bori za sam vrh prvenstvene ljestvice



 


Dario Župarić novi je igrač HNK Rijeka, objavljeno je na internet stranici tog kluba. Župarić je u Rijeku stigao na posudbu iz Pescare u čijem je dresu odigrao 99 utakmica. Dario je u Rijeku stigao na godinu i pol dana uz mogućnost otkupa ugovora.


– Presudila je moja želja da dođem u Rijeku i cijela priča oko kluba što se napravila u proteklih par godina, rekao je Dario Župarić na predstavljanju medijima.




– Tri sezone sam igrao u Pescari. Ušli smo u Serie A, klub je zatim doveo nekoliko  iskusnijih igrača i dobivao sam manje prilika. Želio sam igrati, nije mi se sviđalo biti na klupi. Rijeku smatram korak naprijed, status kluba je jako narastao u proteklih nekoliko godina, rekao je Župarić


Dobrodošlicu Dariju poželio je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora HNK Rijeka.


– Dario s adaptacijom neće imati problema jer Dario poznaje mnoge suigrače u svlačionici. Želim mu da se bori za poziciju i u svakom segmentu doprinese klubu, rekao je Ivan Mance.


– Dario je već neko vrijeme bio u fokusu Rijeke. Igrao je u Italiji, sada smo spletom sretnih okolnosti za nas uspjeli realizirati transfer. Prijelazni rok je u tijeku i sreća je da u Hrvatskoj traje nešto duže. Bilo nam je bitno riješiti stopersku poziciju, a pratimo još neke opcije, rekao je Ivan Mance.


U srijedu navečer »Pescara« je na svojim službenim stranicama objavila da će Župarić u idućih godinu i pol dana, koliko mu još traje ugovor s posljednjeplasiranom momčadi Serie A, igrati na posudbi u »Rijeci«.


Riječki prvoligaš ima u tom periodu pravo prvootkupa igračeva ugovora pod unaprijed dogovorenim uvjetima. Neslužbeno, riječ je o iznosu od 800 tisuća eura.


»Rijeka«, dakle, u potpunosti kontrolira igračev ugovor do ljeta 2018. godine, čak i u slučaju da se pojavi neka unosna ponuda može reagirati i kroz otkup ugovora osigurati određenu zaradu. U svakom slučaju, ova opcija ostavlja široki manevarski prostor odgovornima u klubu koji su napravili dobar posao


Naravno, Župariću treba dati određeno vrijeme za adaptaciju na drugačije zahtjeve igranja u momčadi koja se bori za sam vrh prvenstvene ljestvice. Ohrabruje njegov karakter i podatak da je pristao na smanjenje visoke plaće, koju mu je jamčio ugovor s »Pescarom«, kako bi ušao u »Rijekine« financijske okvire, a osim toga mogao je ove zime prihvatiti ponudu turskog prvoligaša »Kasimpase« i za godinu i pol dana posudbe zaraditi 900 tisuća eura neto (300 tisuća do ljeta, plus 600 za iduću sezonu).


Jasno je da u dresu »Rijeke« ne može ni približno računati na takva primanja, ali se svojim igrama može približiti A reprezentaciji i u budućnosti nekoj ambicioznijoj sredini od »Pescare«.