Predsjednik "bijelih"

Damir Mišković oduševljen derbijem: ‘Ovo je Rijeka o kojoj sam sanjao’

Orlando Rivetti

Damir Mišković, Foto: nk-rijeka.hr

Damir Mišković, Foto: nk-rijeka.hr

Sudbinu držimo u svojim rukama s plus četiri boda. U subotu je bilo stvarno lijepo za gledati. Srce puno zadovoljstva i sreće. To je ona Rijeka o kojoj sam sanjao kada sam dolazio – rekao je Mišković



Rijekin predsjednik Damir Mišković je jučer prije afričkog ručka konzumirao još malo »čarobne hrane« Rujevice. Vrijeme između jedanaest i podne, mjesto ispred TV ekrana, snimka utakmice Rijeka – Dinamo.


– Evo projurilo je prvo poluvrijeme, još jednom sam se hladne glave, bez emocija, uvjerio koliko smo bili bolji u razdoblju do odmora. Igrali smo i stvarali prigode. Mogli smo zabiti najmanje dva gola i odlučiti utakmicu. Ali… Ne treba očajavati. Moramo uživati u svakom trenutku na putu do našeg krajnjeg cilja. Dinamo je do odmora uputio jedan udarac prema našim vratima, iz slobodnog udarca. To je slika utakmice.


Zadovoljan, dakle?




– Maksimalno. I čestitke svima. Na zelenom travnjaku i na tribinama. Vrhunska igra i atmosfera u gledalištu. Razumljivo je, žao mi je što nismo pobijedili, jer zaslužili smo to, ali i bod je velik. Da je Dinamo ispred nas četiri boda, svi bi govorili da je prvenstvo gotovo. Nalazimo se na poziciji koju je ova ekipa zaslužila.


Rijeka je odigrala veoma dobru utakmicu, zbog toga je Dinamo bio slab… Bila je to možda najbolja proljetna izvedba Kekove momčadi?


– Čudo od nogometa. Oduševljen sam. Zvali su me talijanski menadžeri koji su prisustvovali utakmici, čestitaju. Imamo vrhunsku momčad moderne filozofije igre.


Dinamovci su se žalili na brz teren…


– Rujevica je za hrvatske prilike Bernabeu ili Kamp Nou. Kompletna je predstava bila za pamćenje, ali i za primjer svima ostalima u HNL-u. Bilo je čvrstih duela, uklizavanja. Tvrdo s obje strane. Sve je bilo na visokoj razini. Sudac je dobro odradio posao.


Vešović je pokazao da može igrati sve pozicije?


– Cijela je momčad odigrala besprijekorno. Vidjeli ste Župarića i Eleza, pa kako igra Bradarić, odličnu je utakmicu odigrao Mišić. O Andrijaševiću i ostalima naprijed ne trebam govoriti…


Rijeka je na pravom putu prema naslovu?


– Ako budemo ovako igrali i imali takvu atmosferu nitko nas ne može skinuti s vrha. Sudbinu držimo u svojim rukama s plus četiri boda. U subotu je bilo stvarno lijepo za gledati. Srce puno zadovoljstva i sreće. To je ona Rijeka o kojoj sam sanjao kada sam dolazio – rekao je Mišković ne želeći komentirati suđenje, odnosno sporni trenutak, jer previše je toga lijepoga bilo na Rujevici.


Šampionska Rijeka, naravno!