Očekivana reakcija

Damir Mišković: ‘Vjerujem Keku, ostaje i ako ne dobijemo Dinamo’

Orlando Rivetti

Može se dogoditi da ne dobijemo Dinamo, nikakve sječe glava neće biti, rekao je



Nakon što je Matjaž Kek sinoć preuzeo odgovornost za poraz od Osijeka i ponudio svoju ostavku, reagirao je i predsjednik Damir Mišković. Reakcija je bila – očekivana. 


–  Rijeka igra dobro, bila je na svojoj razini i u susretu s Osijekom, ali nažalost, sreća nam nije sklona. Moramo još više raditi u pozitivnoj atmosferi i sve će doći na svoje. Zbog jednog ili dva poraza, Osijek je na Rujevici dvaput zapucao na naša vrata i odnio bodove, nećemo praviti drame. Imali smo prigode, nismo ih iskoristili. Nemam što zamjeriti igračima, dali su sve od sebe, trener Kek odradio je posao, sastavio kvalitetnu početnu postavu i vukao dobre poteze. Lopta nije htjela u gol… To je život nogometni.


Trener nastavlja s oblikovanjem momčadi, igračima vjerujete?




– Stojim iza trenera i igrača. Bez ikakve »fige« u džepu. Nisu floskule prije nekakvih rezova. Vjerujem Keku, ovi igračima će nam pružiti još puno zadovoljstva.


Treba u subotu dobiti Dinamo u Maksimiru i vratiti se u igri za naslov?


– Daleko je 36. kolo. Može se dogoditi da ne dobijemo Dinamo, nikakve sječe glava neće biti. Imamo odlične igrače, fantastičnog trenera i sjajno okruženje. Vrijeme je da sreća malo pokuca na naša vrata… Protiv Osijeka je Rijeka bila agresivna, dominantna i razigrana u nastavku, ali nije zabilo ono što je trebalo. Tako je to sa strijelcima…


Oni su dvaput zapucali i uzeli sve. Ispada da ekipe koja igraju protiv nas zabiju od prvog i jedinog udarca. A pogledajmo, obrana je dobila najmanje golova, a napadači su najefikasniji poslije Dinama. Nikakve drame. Bit će radosti i veselja, Jer ova ekipa će igrati sve bolje i bolje i što je najvažnije – pobjeđivati – rekao je Mišković sinoć nakon razgovora sa svojim trenerom.