Optimizam s pokrićem

DOMAGOJ PAVIČIĆ ‘Siguran sam da ćemo se vratiti na pobjedničke staze’

Ivan Volarić

Foto: D. ŠKOMRLJ

Foto: D. ŠKOMRLJ

Ne bježimo od naših loših rezultata, ali jednostavno moramo to zaboraviti i okrenuti se idućim utakmicama, odnosno kako ih pobijediti i pokrenuti pobjednički niz – kaže Pavičić



RIJEKA – Završio je kratkotrajni odmor od službenih utakmica za nogometaše »Rijeke«, koji će već danas nakon jutarnjeg treninga krenuti put Zagreba gdje će dočekati sutrašnji ogled u Velikoj Gorici. Naime, Riječani ovoga utorka (13 sati, HNTV) moraju odraditi svoj susret osmine finale Kupa Hrvatske kod ambicioznog drugoligaša »Gorice« što će, s obzirom na posljednje rezultate »bijelih« (pet poraza u posljednjih šest službenih utakmica!), predstavljati više nego zahtjevnu zadaću. U tom smislu itekako dobro je došao sedmodnevni predah za vidno poljuljanu riječku momčad.


– Dobro smo trenirali posljednjih tjedan dana, dobro izgledamo na treninzima, ali jedva čekamo da ponovo krenemo s utakmicama – govori Domagoj Pavičić, veznjak »bijelih«. – Pred nama je za početak utakmica kupa, znamo da u Veliku Goricu putujemo s ulogom favorita i da taj susret moramo dobiti, međutim, ne smijemo nikoga podcijeniti. Svjesni smo da ćemo morati pružiti svoj maksimum. U tom slučaju vjerujem u pobjedu.


Stvar pristupa


S obzirom na posljednje rezultate, na Rujevici su imali o čemu razgovarati i na čemu raditi na treninzima posljednjih dana.




– Ne bježimo od naših loših rezultata u posljednje vrijeme, ali jednostavno moramo to zaboraviti i okrenuti se idućim utakmicama, odnosno kako ih pobijediti i pokrenuti pobjednički niz. Siguran sam da ćemo se vratiti na pravi put, te ponovo krenuti s pobjedama – nastavlja jedini zagrebački dečko u riječkoj momčadi, koji sigurno malo bolje poznaje drugoplasiranu momčad Druge HNL, koja će ogled s »Rijekom« dočekati nakon prvenstvenog poraza u Sigetu kod »Hrvatskog dragovoljca«.


– Prije svega, riječ je o momčadi koja se već nekoliko sezona bori za sam vrh u Drugoj HNL. Iskreno, ne poznajem baš puno igrača »Gorice«, međutim, čim su u vrhu moraju posjedovati određenu kvalitetu. Međutim, zna se tko je favorit u tom ogledu, iako, ukoliko nećemo biti pravi, bit će nam teško. Moramo maksimalno ući u tu utakmicu! Uostalom, »Dinamo« je nedavno prošao »Novigrad« tek nakon penala. Mi ćemo nastojati sve riješiti u 90 minuta. Siguran sam da ćemo dati sto posto, a u tom slučaju pobjeda ne bi smjela izostati. Osobno nisam u dosadašnjoj karijeri doživljavao teške poraze u Kupu, međutim, dobro znam da u tom natjecanju iznenađenja nisu rijetkost. Kako u Hrvatskoj, tako i u Europi. Zato i ponavljam da moramo biti sto posto unutra – nastavlja Pavičić.


Ambicije


S obzirom na to su Riječani osjetno zaostali u utrci za naslovom prvaka, da je posrtajem od »Austrije« na Rujevici plan o prezimljavanju u Europi doveden pod veliki znak pitanja, možda jedino u Kupu Riječani mogu ove sezone napraviti nešto više i eventualno obraniti taj naslov do kojega su došli na impresivan način krajem prošle sezone u Varaždinu.


– Normalno je da ćemo se potruditi da u Kupu obranimo naslov osvajača. Međutim, mi se nismo odrekli ni ambicija u prvenstvu i Europu. Borit ćemo se do kraja jer, posebno u Europi, ništa još nije izgubljeno. Vjerujem u ove dečke, borit će se dok god ima nade.


Utakmicom protiv »Gorice« momčad s Rujevice otvara završni niz napornih ogleda na tri fronta do kraja kalendarske godine.


– Pozitivno je što većinu utakmica (pet od devet, op. a.) igramo pred svojim navijačima na Rujevici. To nam sigurno ide u prilog – poručio je Pavičić.