Portugalska idila

DOMAGOJ PAVIČIĆ Forma mi je u uzletu otkad je Bišćan došao i super se osjećam

Denis Frančišković

Domagoj Pavičić/D. FRANČIŠKOVIĆ

Domagoj Pavičić/D. FRANČIŠKOVIĆ

Trener pokušava probati različite varijante, ali mislim da ćemo zadržati stari sustav. Pripreme i jesu da se isprobaju neke druge varijante. Meni moja pozicija odgovara. Volim imati loptu u nogama i organizirati igru. Jedino mi je žao što nisam malo bliže golu. No, nema veze, igramo dobro, s Lončarom se jako dobro slažem – tvrdi Pavičić



ALBUFEIRA U subotu navečer »bijele« je prvi put u Albufeiri dočekala kiša. No, večernji trening morao se odraditi. Malo vjetra i nošene kiše čak je dobro došlo kao osvježenje nakon što su Riječane svih dana pratile blagodati juga Portugala i ugodna dnevna temperatura od oko petnaestak stupnjeva Celzijusa. Taj, kao i svi ostali treninzi, odrađeni su s dosta pozitivne vibre, puno ritma i dobrih akcija, ali i ponešto podbadanja igrača. Neizbježno je to među igračima koji stvaraju klapu i koji su već desetak dana van Rijeke iako im u Albuferiji ne nedostaje ni ptičjeg mlijeka.


Igor Bišćan dozira treninge i opeterećenja, svi imaju šansu pokazati se na djelu. A konkurencija je sve oštrija…


– Pripreme teku odlično, vrijeme nam je super, izuzev jednog kišnog večernjeg treninga. Uvjeti su odlični za rad, a odigrali smo i dvije utakmice u kojoj je u prvoj ostvaren malo ružan rezultat. No, u prvom dijelu dobro smo se držali, imali dvije mrtve šanse i tko zna u kojem bi smjeru otišla utakmica. Već drugu utakmicu izgledali smo puno bolje. Teške su nam noge, ima tu i umora, ali nećemo se vaditi na to – kaže Domagoj Pavičić, zadnji vezni igrač »bijelih« i jedna od središnjih figura na posloženoj ploči Igora Bišćana.




– Mogu reći da ima dosta odmora, ali i da su treninzi dosta naporni. Dosta se radi s loptom, ima i malo suhog trčanja, a šef traži da dosta toga radimo u sprintu, da damo sve od sebe… No, imamo dosta vremena za regeneraciju.


Varijante


Uz punjenje akumulatora za nastavak zime, radi se i na oblikovanju igre. Slažu se kockice, pokušavaju različite varijante, a glazura će biti »bačena« posljednjih dana riječkih priprema.


– Posljednju utakmicu imali smo dosta grešaka u pasevima. Moramo biti malo mirniji u predaji lopte, a i šef je rekao da smo se i istrošili više nego što smo trebali. Moramo biti mirniji na lopti i završnica nam mora biti bolja.


Protiv Servettea u nekim trenucima utakmice mijenjao se i sustav. Bišćan je očito htio vidjeti kako u napadu funkcioniraju Heber i Puljić.


– Trener pokušava probati različite varijante, ali mislim da ćemo zadržati stari sustav. Pripreme i jesu da se isprobaju neke druge varijante. Meni moja pozicija odgovara. Volim imati loptu u nogama i organizirati igru. Jedino mi je žao što nisam malo bliže golu. No, nema veze, igramo dobro, s Lončarom se jako dobro slažem – tvrdi Pavičić koji je uz Slugu i Raspopovića najviše igrao u Bišćanovom mandatu.


– Forma mi je u uzletu otkad je Bišćan došao, igrao sam sve utakmice svih dvedeset minuta i super se osjećam. Prepun sam i samopouzdanja i želim samo nastaviti u tom smjeru.


Na proljeće želi vidjeti još poletniju i svježiju Rijeku. Rijeku koja osvaja igrom i pobjeđuje.


– Kup je nekako najrealniji u borbi za trofej. U polufinalu Kupa smo veliki favoriti, samo moramo ići sto posto i biti pravi. Nikad se ne treba predati ni u prvenstvu. Vidjeli smo kako smo prošlog proljeća nadoknadili 15-ak bodova zaostatka i ušli u borbu za prvaka. Ne treba niti to isključiti. Bit će to borba do samog kraja za visoke pozicije. Tko je opasniji Osijek ili Lokomotiva? Pa opasne su obje momčadi… Teško je to reći.


Puljić i Juventus


Domagoju nije teško izdvojiti najlješi trenutak u Rijeci. Onaj najgori vezuje uz početak ove sezone.


– S dosta igrača sam se znao od ranije. S nekima iz mlade reprezentacije, s drugima iz Lokomotive. Nije mi se bilo teško uklopiti, jedino što nisam dugo igrao. Bilo mi je malo palo i samopouzdanje i to mi je nekako jedan od nesretnijih trenutaka. A jedan od sretnijih? Kad smo pobijedili Milan na Rujevici. Bila je to velika pobjeda za klub i nas sve. A loš trenutak bio je i početak ove polusezone kad smo ispali od Norvežana u Europi. To nam je svima teško palo. Ali eto, vratili smo se, digli glave gore i na pravom smo putu – kaže Pavičić.


Na Kvarneru je zadovoljan, ali, kao i svaki igrač, želio bi još više napredovati.


– Za sada sam vezan za Rijeku i mogu reći da sam jako zadovoljan. To mi je bio pravi potez. Normalno, kao i svaki igrač jednog dana bi želio još nešto više. Možda zaigrati u ligi petice. Volim španjolsku i talijansku ligu. No, ne može se uvijek birati…


Za Serie A veže ga još jedna poveznica. Stara dama.


– Istina, oduvijek sam navijač Juventusa. Od malih nogu. I to je nekako ostalo. Po meni on je jedan od glavnih favorita i za osvajanje Lige prvaka. S Ronaldom imaju stvarno odličnu momčad.


U Albufeiru je uzeo posebnu zanimaciju.


– Većinom odmaram. Uzeo sam i Play Station da razbijem monotoniju… Volim prošetati i po plaži.


A hotelsku sobu dijeli s Jakovom Puljićem.


– Znamo se iz reprezentacije, ali i igrali smo često jedan protiv drugoga. Nismo bili tako dobri, no sada smo postali pravi prijatelji.


Tenis je druga Pavičićeva ljubav, ali i trenera Bišćana koji je u zagrebačkim krugovima poznat kao jedan od boljih igrača.


– Rukomet sam malo više pratio preko mobitela ovih dana, a nešto više tenis. To mi je najdrži sport poslije nogometa. Volim ga odigrati kad dođem u Zagreb iako nisam baš neki igrač. Jesam li zaigrao protiv Bišćana? Ne, ali čuo sam da je jako dobar tenisač – kaže Pavičić