Koprivničanci u fokusu

DARIO ŽUPARIĆ: Sam Cosgrove? Ne zanima me to previše, niti on sam igra, a niti ja!

Denis Frančišković

Dario Župarić/Foto Arhiva NL

Dario Župarić/Foto Arhiva NL

Aberdeen nisam gledao. Vidio sam tek na internetu tih 5:0 i da se dosta piše o napadaču Cosgroveu koji je zabio tri gola. Ne zanima me to previše, niti on sam igra, a niti ja. Ako budemo dobri kao momčad sve to neće igrati veliku ulogu - zaključuje Župarić



RIJEKA Dario Župarić standardna je karika Rijekinog posljednjeg obrembenog zida prema Prskalu koji u prve dvije prvenstvene utakmice i nije imao previše posla. Prva iskušenja tek predstoje…


– Očekuje nas momčad koja sigurno ima kvalitetu. Nakon dvaju poraza ovdje će doći »bacati se na glavu«. Utakmica će sigurno biti teška i mi se moramo tako postaviti. Uz to, ta utakmica će nam poslužiti da vidimo neke stvari u vlastitim redovima i da se još malo uigramo jer ne izgledamo još uvijek najbolje. Imamo vremena razmišljati o Europi, Belupo nam je sada najvažniji – kaže Župarić.


Rijekin stoper i dokapetan uvijek je odmjeren u izjavama o protivniku. Pritom se zna i našaliti.




– Istina, nisu se pokazali na otvaranju u najboljem svjetlu, ali to nije učinio nitko osim Dinama. No, sigurno imaju što pokazati, a i njima treba vremena da se uigraju. Imaju dosta dobrih igrača, ukratko, dobri su… Pobijediti bez primljenog gola? Naravno da je za mene kao obrambenog igrača to uvijek zadovoljstvo. Volim reći i da mi je nekad ljepše kad završi 0:0 nego 2:1 za nas, ha, ha… Nadam se da ćemo mi u obrani biti dobri, imamo još prostora za napredak – tvrdi Župarić koji nije gledao sraz Škota i Gruzijaca.


– Aberdeen nisam gledao. Vidio sam tek na internetu tih 5:0 i da se dosta piše o napadaču Cosgroveu koji je zabio tri gola. Ne zanima me to previše, niti on sam igra, a niti ja. Ako budemo dobri kao momčad sve to neće igrati veliku ulogu – zaključuje Župarić.