Predsjednik »Rijeke«

DAMIR MIŠKOVIĆ ‘Moramo ostati ponizni, pred nama je još puno posla’

Orlando Rivetti

ČVRSTO NA ZEMLJI – Damir i Snježana Mišković, te sportski direktor Srećko Juričić / snimio Roni Brmalj

ČVRSTO NA ZEMLJI – Damir i Snježana Mišković, te sportski direktor Srećko Juričić / snimio Roni Brmalj

Vidjeli ste kako igra Žuta na desnom beku, kako Puljić zabija gol iz slobodnog udarca, to su čokoladni bomboni za gledatelje. Grahovac je tek stigao, bori se poput lava... – kaže Mišković



 Sva sreća što se raspadamo…, bile su prve riječ predsjednika, vlasnika HNK »Rijeka«, nakon trijumfa nad »Dinamom«. Aluzija je bila jasna, dugo su portali i novine vrištali da se »Rijeka« raspada, da je rasprodala momčad.


Ispada da je »Dinamo« napravio veliku količinu grešaka, kao da je »Rijeka« – momčad u stvaranju.


– Fantastičan je bio ambijent na Rujevici. Na kraju su svi nagrađeni u utakmici koja je mogla ići na jednu ili drugu stranu… Sjajna predstava na idealnom terenu. Uvjeti za pravi derbi, dojmljivo navijanje. Tribine i teren, gledatelji i igrači u sinergiji. Uživao sam. Predstava za nogometni spot. Dan poslije sam gledao snimku, veći je broj televizijskih kamera na terenu. Europska razina. Utakmice s »Lokomotivom« i »Dinamom« na Rujevici potvrdile su koliko su utakmice gledljvije, kvalitetnije, kada se igra na pravim terenima.




»Rijeka« je u trećem pokušaju ove sezone dobila »Dinamo«, postigla čak četiri gola?


– Mogla je utakmica otići, kako rekoh, i na drugu stranu, imali smo više sreće. Kapitalizirali smo »Dinamove« darove i ostvarilii slatku pobjedu. Mogli su i oni dobiti s tri gola razlike… Lopta je ženskog roda, prevrtljiva…


Heber je poskok


»Rijeka« je živa i zdrava?


– Definitivno. Puca od snage i želje za dokazivanjem, a kvaliteta je neosporna.


Čolak je odradio veliki posao u napadu, bez obzira na to što nije postigao pogodak?


– Odigrao je veliku partiju, ali vidjeli ste kako igra Žuta na desnom beku, kako Puljić zabija gol iz slobodnog udarca, to su čokoladni bomboni za gledatelje. Grahovac je tek stigao, bori se poput lava, igra odlično u paru s Bradarićem koji je naš svjetionik. Heber je »Rijekin« Brazilac, vidjeli ste lakoću zabijanja. Poskok. Pavičić crta akcije… Potvrđuje da je onaj tip igrača kakav treba »Rijeci«. Cijela momčad me oduševila.


Žuta je jedan od vaših omiljenih igrača, uvijek biste stali u njegovu obranu kada bi se potezalo pitanje kvalitete za »Rijeku«?


– Sada više ne znam je li bolji na desnom ili lijevom boku…


»Dinamo« s igračem manje nakon manje od pola sata igre?


– Morali su veslati uzvodno… Bilo im je teže. Napravili su seriju grešaka, a mi smo bili dovoljno mudri da ih kaznimo. Nogomet je to, ponekad ne prašta. Imamo iskustva u tome.


Imamo momčad


»Rijeka« je potekla, »Dinamu« uzela mjeru, sada se s više optimizma moža gledati na sljedeći ogled sa Zagrepčanima, 4. travnja u polufinalu Kupa Hrvatske u Maksimiru?


– Imamo momčad, nisam nikada ni sumnjao, to je najvažnije. Moramo ostati koncentrirani, čvrsto na zemlji i ponizni. Pokušati dobiti svaku sljedeću utakmicu. Vidjeli smo da niti je »Dinamo« bauk, niti je »Rijeka« stara probušena kanta. U našoj momčadi ima dosta toga za popraviti, poglavito u fazi obrane. Cilj je dizati se iz utakmice u utakmicu, pravu formu dohvatiti do ljeta za – Europu! Do tada ćemo imati jasnu krvnu sliku svojih mogućnosti.


Zimski prijelazni rok je, dakle, u oba pravca, prodaje i kupovine, bio uspješan?


– Stvaranje igrača i po putu rezultata je naš način života… Na ljeto će sigurno otići još nekoliko igrača. Novima moramo omogućiti brzu prilagodbu. Tako svakih šest mjeseci. Samo tako možemo preživjeti. Najvažnije je da imamo prepoznatljivu igru, da je Kek srce projekta. Moramo ga svi podržavati. Klub je uvijek stajao čvrsto za svakog njegovog poteza.


»Rijeka« je izgledala kao momčad koja zna što hoće?


– Točno, ali nemojmo zanemariti činjenicu da su Olmo, Ademi i društvo s igračem manje igrali kao da su u punom sastavu i kao da na semaforu stoji 0:0… Nisu se zatvorili i čekali kontru. Imali smo više sreće, bolje rečeno postigli smo spektakularne golove nakon njihovih grešaka. Tako i padaju golovi… I mi smo dobili gol nakon greške, Leovca pa Župarića…


»Rijeka« za Europu u srpnju?


– Tako je. Pred nama je puno posla na putu do automatizacije igre. Kao što je to slučaj svake godine – rekao je Mišković.