Počele pripreme

Bradarić će u moskovski Lokomotiv za šest milijuna eura, Heber gleda u pravcu Bologne?

Orlando Rivetti

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora, potvrdio je da bi Bradarić mogao završiti u Lokomotivu, koji je navodno spreman platiti šest milijuna eura. Stjepan Lončar potpisao



RIJEKA Ramon Rodriguez Verdejo – Monchi, vjerojatno je jedan od najcjenjenijih sportskih direktora na svijetu. Za njegov transfer u »Romu« španjolska »Sevilla« je prije godine i nešto dana zatražila obeštećenje. Na kraju su ga pustili besplatno. Zaslužio je, jer od njegove trgovine igračima »Sevilla« je zaradila 300 milijuna eura… S »Romom« ima ugovor na četiri godine.


Da su na europskom tržištu Ivan Mance, bivši vratar kao i Monchi, i njegov nadređeni Srećko Juričić, vjerojatno bi imali visoku cijenu. Matjaž Kek je u svim zemaljskim anketama (čekaju se rezultati anketa s dugih planeta), najbolji trener. Anketu nije trebalo niti raditi… Nije Keku stalo do glamuroznih predstava, njegov je život radno odijelo (trenirka), i kopanje vrta (rad s igračima na zelenom travnjaku. Ipak, komad trenerske slavljeničke torte zaslužuju Juričić i Mance. Pod parolom »živjeti od svog rada«!


Riječki Monchi 


Ivan Mance, riječki Monchi, održao je jučer na Rujevici inauguracijsku press konferenciju, za početak sezone. Jučer je, naime, na Rujevici bio prvi radni dan dok prijelazni rok počinje 15. lipnja i traje do kraja kolovoza. Dva i pol mjeseca… Keku se već diže kosa na glavi… S razlogom! »Presica« nogometna kao i one političke. Puno magle zamotane u celofan s velikom crvenom mašnom i ružom. Privilegij je taj što su dopuštena – pitanja!




Klupski gromobran Ivan Mance je tek poslije službenog javnog istupa utrčao o »novinarsku zonu zanimanja«. Potvrdio je da bi Filip Bradarić uskoro mogao postati član »Lokomotive« iz Moskve. Tamo gdje igra Vedran Ćorluka…


Foto V. Karuza


Foto V. Karuza



– Koliko? Previše ste znatiželjni… – rekao je Mance.


Ne bi izgovorio cifru koja spada u domenu poslovne tajne niti pod prijetnjom oružja. Ali, ako su na Rujevici odbili »Parminih« četiri milijuna, »Lokomotiva« je spremna platiti najmanje šest milijuna eura! Bradarić se nalazi u Rusiji s reprezentacijom i mogao bi već sada postati – Rus. Rasteriti sebe svih briga oko budućnosti, ali i »Rijeku«…


Veliko zanimanje


Na popisu nema Stjepana Lončara?


– Na liječničkom je pregledu – rekao je Mance. Kasnije poslijepodne došla je vijest da je Lončar potpisao trogodišnju vjernost »bijelima«.


Davidson i Čanađija, prvaci Slovenije s »Olimpijom« dobili su duži odmor. Njihova sudbina?


– Vidjet ćemo u kakvu su stanju. Postoji mogućnost da napuste klub, kao i drugi igrači, kroz transfere ili posudbe. Čanađija neće ostati u »Olimpiji«. Ako se ne pojavi neka nova kombinacija priključit će se pripremama »Rijeke«.


Ajayi i Solomon?


– Ista je situacija kao i s onima koji nisu na popisu, osim s Bradarićem koji je na Svjetskom prvenstvu.


Postoji veliko zanimanje za mlade igrače?


– Zanimanje su pokazali neki naši drugoligaški klubovi, razgovaramo sa slovenskim klubovima. Moramo biti oprezni, nećemo žuriti, odabrati pravu sredinu gdje će napredovati.


Heber i Bologna


Bradarić odlazi prije Svjetskog prvenstva?


– Postoji opcija, ne žuri nam se, znamo da imamo kvalitetnog igrača, ići ćemo u realizaciju transfera kada budemo sigurni za da je to najbolja ponuda za nas i za njega.


Postoji interes »Bologne« za Hebera?


– I da postoji ne bih to javno kazao, ne volim licitiranjem dizati cijenu igrača. Postoji dosta veliki interes za dosta naših igrača. Na sreću svih nas. Tako je u svakom prijelaznom roku. Potvrda je dobrog rada svih u klubu.


Skupna faza Europske lige je cilj?


– Važna stepenice, ali nećemo stavljati imperativ igračima i treneru. Relano da bi se uspjelo u toj nakani treba imati malo i sportske sreće u ždrijebu. Znamo na kakve prepreke možemo naletjeti, ali i koliko smo velikih klubova eliminirali proteklih sezona.


Traži li se lijevi bočni nakon što je Leovac otišao?


– Žuta je naš najstandardniji igrač, tu je mladi Štefulj… Pratimo tržište. Ako se ukaže prilika koju ne smijemo propustiti reagirat ćemo bez obzira na to da nismo prodali igrača koji igra na toj poziciji, objasnio je Mance.


Na treningu 29 nogometaša Rijeke


Uoči presice novinarima je podijeljen popis sa 28 imena, na kojem nije bilo Stjepana Lončara… Na sinoćnjem treningu to se promijenilo. Stjepan Lončar uvršten je među prvotimce Rijeke, pa se na glavnom rujevičkom terenu, pod ravnanjem Matjaža Keka i njegovih prvih suradnika, okupilo 29 nogometaša. Evo imena kako su poredana na službenom komadu papira: Simon Sluga, Andrej Prskalo, Ivor Pandur, David Nwolokor, Darko Velkovski, Roberto Punčec, Dario Župarić, Joao Escoval, Momčilo Raspopović, Mario Pavelić, Leonard Žuta, Srđan Grahovac, Luka Capan, Zoran Kvržić, Heber, Alexander Gorgon, Jakov Puljić, Antonio Čolak, Valeri Božinov, Matej Vuk, Josip Mitrović, Danijel Štefulj, Jasmin Čeliković, Tomislav Turčić, Matic Črnic, Filip Dangubić, Domagoj Pavičić i Maxwell Acosty. I, naravno, Stjepan Lončar.