Bijeli uzvraćaju: Rijeka zatražila promjenu termina osmine finala Kupa protiv Gorice

Ivan Volarić

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

S Rujevice su zatražili i dobili načelni pristanak drugoligaša Gorice da se susret osmine finala Kupa Hrvatske odigra 14. studenog umjesto 25. listopada



RIJEKA Nogometaši »Rijeke« po svemu sudeći ipak neće morati na »škakljivo« gostovanje u Veliku Goricu u sklopu osmine finala Kupa Hrvatske nekoliko dana prije najvažnije utakmice jeseni, prvenstvenog derbija u Maksimiru protiv »Dinama« – 28. listopada. Naime, na Rujevici su, nakon što su saznali da je kup-susret »Dinama« u Novigradu na zahtjev HNTV-a prebačen s 25. na 31. listopada (čime su »modri« dobili kompletan tjedan za pripremu za derbi s Rijekom), ipak reagirali i krenuli u pregovore s drugoligašem »Goricom« oko toga da se njihov međusobni kup ogled prebaci u termin reprezentativne stanke početkom studenoga. Konkretnije, ta utakmica će se, ako ne dođe do nekog velikog preokreta, odigrati u utorak – 14. studenoga.


Rasteretiti Rijeku


– Koliko sam upoznat tu neće biti problema. Čelni ljudi »Gorice« su načelno pristali izaći ususret te dali svoj pristanak da se ta utakmica odigra 14. studenog, dakle u drugom tjednu iduće reprezentativne stanke. »Gorici« nije odgovarao tjedan ranije jer u petak imaju zakazanu svoju prvenstvenu drugoligašku utakmicu. Logičan potez, moramo rasteretiti »Rijeku« koja ima važne europske nastupe, osim toga time ništa ne gubimo. Stignemo napraviti ždrijeb utakmica četvrtfinala koje su na rasporedu 29. studenoga – objašnjava Josip Brezni, povjerenik za natjecanje Prve HNL i član HNS-ove Komisije za kup-natjecanje.


Čeka se dakle još samo formalna potvrda koja vjerojatno neće izostati što će značiti da će »bijeli« moći »uhvatiti malo zraka« uoči »Dinama«, a nakon udarnog tjedna koji će započeti ove subote gostovanjem u Puli. Riječani, dakle, neće u 22 dana odigrati sedam već – šest utakmica ovim redosljedom: Pula (14. listopada), Beč (19. listopada), »Osijek« na Rujevici (22. listopada), »Dinamo« u Maksimiru (28. listopada), »Austrija« na Rujevici (2. studenoga) i onda uoči nove stanke – »Lokomotiva« u Zagrebu (5. studenoga). Kup ogled protiv »Gorice« dolazi Riječanima nakon osam dana odmora, odnosno četiri dana uoči domaćeg prvenstvenog ogleda s »Interom« (18. studenoga).


Test Gorgona




Inače, »bijeli« će danas od 17 sati gostovati na Krimeji i odraditi drugu prijateljsku utakmicu tijekom reprezentativne stanke. Za razliku od prošlotjednog ogleda u Umagu s »Ankaranom« trener »bijelih« Matjaž Kek moći će računati i na usluge crnogorskog reprezentativca Marka Vešovića, koji se zbog trećeg kartona dobivenog u ogledu s Danskom vratio ranije od planiranog na Rujevicu. Osim njega ova utakmica poslužit će i da se provjeri u kakvom je stanju Austrijanac Alexander Gorgon koji je bio duže odsutan zbog ozljede koljena. Josip Elez zaliječio je ozljedu zadnje lože, a Roberto Punčec oporavio se od ozljede ramena.


Elez će sigurno biti na raspolaganju za ogled na Krimeji dok će se u slučaju Punčeca donijeti konačna odluka nakon što obavi specijalističke preglede. Budući da se danas na Krimeji očekuje dobra posjeta vodstvo riječkoga četvrtoligaša odlučilo je nešto zaraditi od dolaska aktualnog prvaka. Ulaznice će se prodavati po cijeni od 20 kuna.