Stiže branič iz Italije?

“Bijeli” iz Pescare dovode zamjenu za Mateja Mitrovića: NK Rijeka u pregovorima s Dariom Župarićem

Ivan Volarić

Dario Župarić

Dario Župarić

Malo je nedostajalo da prije nekoliko dana završi u redovima turskoga prvoligaša "Kasimpase", no transfer je u posljednji trenutak propao što su očito odlučili iskoristiti odgovorni s Rujevice



RIJEKA Iako je prije svega nekoliko dana ime braniča Daria Župarića na Rujevici izazivalo negativne odgovore čini se da je bivši branič “Pescare” blizu uloge nasljednika Mateja Mitrovića, svojega bivšeg suigrača iz “Cibalije”, u užoj obrani riječke momčadi.


Župarić je u ljeto 2013. godine napustio Vinkovce (Cibalia zaradila 700 tisuća eura odštete), te potpisao petogodišnji ugovor s “Pescarom”, u čijim redovima je upisao 92 nastupa u Serie B i sedam nastupa u Serie A.


Nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac ove sezone odigrao je devet utakmica, od toga sedam prvenstvenih (dvije u Kupu Italije), posljednju prije nekoliko dana u porazu od “Napolija” (3:1). Iako je Župarić nakon dugo vremena osvanuo u početnoj momčadi “Pescare” poznato je da je već duže vremena u potrazi za klubom u kojem će standardno igrati.




Malo je nedostajalo da prije nekoliko dana završi u redovima turskoga prvoligaša “Kasimpase”, no transfer je u posljednji trenutak propao što su očito odlučili iskoristiti odgovorni s Rujevice.


U tijeku su pregovori u trokutu “Rijeka” – “Pescara” – Župarić. Ako urode plodom Župarić će biti posuđen “bijelima” do ljeta s time da će “Rijeka” imati mogućnost otkupa njegova ugovora pod unaprijed dogovorenim uvjetima kao primjerice u slučaju Josipa Eleza (450 tisuća eura, Lazio).