Četvrti pogodak na Poljudu

Bezjak: Ovoga puta nismo zaslužili više od boda

Ivan Volarić

Snimio Roni BRMALJ / NL arhiva

Snimio Roni BRMALJ / NL arhiva



SPLIT  Roman Bezjak zabio je svoj četvrti pogodak na Poljudu, ovoga puta dostatan za jedan bod.


– Na kraju smo izvukli bod, da smo bili malo mirniji mogli smo i malo više – govori slovenski napadač. – Međutim, kada se sagleda cijela utakmica – bod je realan.


Stekao se dojam da su vas Torcidini prekidi prekinuli u trenucima kada ste se počeli dizati na planu igre u nastavku?




– U nastavku nam je bilo puno lakše jer smo igrali uz pomoć vjetra,  što nije bio slučaj u prvom poluvremenu. Imali smo do odmora dosta problema s time, a osim toga nismo bili u duelima sto posto kao inače. U tom dijelu moramo napraviti više da bi drugi put bilo bolje.


Postigli ste prvi povratnički pogodak i burno ga proslavili?


– Kada se igraju ovakvi derbiji, onda su emocije prisutnije nego inače. Zabio sam tri pogotka na južni poljudski gol i svaki put sam otrčao prema Armadi, pa je tako  bilo i ovoga puta. Bitno je da je gol donio veliki bod, ali ovo je bod kojega je zaslužila cijela ekipa.


Izgubili ste dva boda prednosti ispred »Dinama«?


– Ne trebamo se s time opterećivati. Ne možemo misliti da ćemo dobiti svaku utakmicu samo zato jer smo »Rijeka« i zato jer igramo dobro. Ponekad trebaš uložiti malo više truda da bi zaslužio pobjedu. Možda ovoga puta nismo zaslužili više. Idemo dalje raditi, imamo i dalje svoj cilj.


Odradili ste najteži dio proljeća, tri gostovanja u četiri uvodne utakmice?


– Nema lakih utakmica za nas. Svaka utakmica je zasebna priča. Uvijek idemo na tri boda. Atmosfera? Super je igrati pred punim tribinama, kada imaš uza sebe svoje navijače – rekao je Bezjak. (I. VO.)