Siječanjske brige na Rujevici

BIJELI OPET NA OKUPU Dolazi vrijeme Srećka Juričića i Ivana Mancea, Rijeka mora nešto prodati…

Denis Frančišković

Ivan Mance i Srećko Juričić/Foto Arhiva NL

Ivan Mance i Srećko Juričić/Foto Arhiva NL

Kao i lani i ovaj zimski prijelazni rok pod posebnim je povećalom. Lani u ovo vrijeme u fokusu su bili Gavranović, Vešović, Mišić, Elez..., sada su to Heber, Gorgon, Žuta, Sluga... Nije tajna da je »Rijeka« dio svojih vrijednih eksponata stavila u izlog »mercata« te da s barem dva dobra transfera želi stvoriti preduvjete za dodatnu financijsku stabilnost ove godine.



RIJEKA Nakon božićnih blagdana i samo jednoga dana odmora u novoj godini danas se okupljaju nogometaši »Rijeke«. Malo opuštanja, putovanja i obiteljskog druženja te puno dobrih želja u 2019. godini koje su podijelili i na društvenim mrežama vec sljedećih dana u velikoj će mjeri zamijeniti radne obveze. No, kao i obično prvi dani su rezervirani za testiranja, mjerenja, vaganja…


Ako je i nabačen koji kilogram viška u blagdanske dane vrlo brzo će se sve morati vratiti u optimalu. Jer, vremena nema puno, 10. siječnja momčad kreće put svoje stare portugalske baze, Albufeira će biti mjesto brušenja forme i uigravanja. U planu su tri pripremne utakmice i nakon deset dana povratak na Rujevicu.


Dva poteza


Momčad, posebice igrama pod Igorom Bišćanom, nije ostala dužnik svojim simpatizerima, no silom (ne)prilika ostala je dužna jednu zaostalu utakmicu 18. kola. Upravo ona prva je na programu 30. siječcnja i Koprivnici, a vec 3. veljače na Rujevicu dolazi »Gorica«. Sedam dana kasnije »bijeli« su gosti »Intera«, a već 16. veljače gost Rujevice je »Hajduk« u novom jadranskom derbiju.




Kao i lani i ovaj zimski prijelazni rok pod posebnim je povećalom. Lani u ovo vrijeme u fokusu su bili Gavranović, Vešović, Mišić, Elez…, sada su to Heber, Gorgon, Žuta, Sluga… Nije tajna da je »Rijeka« dio svojih vrijednih eksponata stavila u izlog »mercata« te da s barem dva dobra transfera želi stvoriti preduvjete za dodatnu financijsku stabilnost ove godine.


Budžet


Dobra prodaja otvorila bi i neke nove mogućnosti, primjerice produženje ugovora s igračima koji su na neki način zadužili klub (Gorgon, Žuta) ili su zanimljivi za otkup ugovora (Čolak) te potom novu zaradu. Od poteza prijelaznog roka zasad su viđena samo dva, prestanak suradnje s Grahovcom odnosno »Astanom« te povratak Vuka s posudbe iz »Intera«. »Rijeka« radi tako u ciklusima, a dosad se to pokazalo uspješnim. Sad je opet najveći dio posla na struci, odnosno dvojcu Srećko Juričić – Ivan Mance…


»Rijeka« je lani kiksala u Europi, rano ispala i ostala bez dobrog dijela financijskog kolača. A prodaja igrača i Europa glavni su izvori financijskog »napajanja«. Sukladno najavama budžet će se postaviti u rasponu od osam do deset milijuna eura, što je u okvirima Prve HNL i realnost.


»Rijeka« u sadašnjoj situaciji ima dva natjecateljska cilja do kraja sezone. Ozbiljan napad na trofej u Kupu Hrvatske gdje je imala sreće u ždrijebu polufinala te što veća konkurentnost u borbi za Europu lideru »Dinamu« koji igra europsko proljeće.