Nebriga i neprofesionalnost

BEZ IKAKVE REAKCIJE… Igrači Rijeke primali su golove protiv Dinama kao da ništa nisu naučili nakon Osijeka

Portal Novilist.hr

Igrači Rijeke nakon povijesne blamaže protiv Dinama/Foto V. KARUZA

Igrači Rijeke nakon povijesne blamaže protiv Dinama/Foto V. KARUZA

 Svaka čast igračima Dinama, ali sasvim sigurno tako lako golove ne postižu ni kada trener Nenad Bjelica na treningu sučeli dvije svoje momčadi i napomene igračima da paze da se netko ne ozljedi!



RIJEKA Sedam dana nakon što su primili tri smiješna pogotka u nastavku susreta u Osijeku i prokockali tri važna boda nogometašima Rijeke dogodio se povijesni debakl protiv Dinama tijekom kojega su bijeli ponovo počinili niz nevjerojatnih individualnih i taktičkih pogrešaka koje bi iskoristile i puno slabije momčadi od Dinama. Dio navijača je baš kao i nakon Osijeka upro prstom u trenera Simona Rožmana i njegov (pre)otvoreni gard, međutim analiza primljenih golova baš kao i u Osijeku ukazuje da su igrači Rijeke većinu svojih golova primali u situacijama kada su imali sasvim dovoljno igrača u bloku da se mogu obraniti, ali su činili nedopustive individualne greške na što se nadovezao i evidentni manjak odlučnosti i agresije u duel igri. Svaka čast igračima Dinama, ali sasvim sigurno tako lako golove ne postižu ni kada trener Nenad Bjelica na treningu sučeli dvije svoje momčadi i napomene igračiam da paze da se netko ne ozljedi!


Prvi pogodak 



*Lepinjica je izgubio loptu pod pritiskom Mora na otvaranju napada nadomak kaznenog prostora, no još uvijek to nije bila situacija koja je bila toliko “pogibeljna”. Halilović se vratio pomoći Župariću, zajedničkim snagama blokiran je udarac Ivanušeca, koji je dobio priliku za još jedan pokušaj. U međuvremenu se vratio i Kvržić pa su trojica igrača plus nešto udaljeniji Escoval nasjeli na lažanjke Ivanušeca ili zakasnili u reakciji zajedno s Prskalom koji je mogao bolje reagirati budući da je primio gol u svoj, bliži kut. Šest igrača Rijeke nalazilo se u trenutku udarca u kaznenom prostoru i moralo čuvati tri igrača Dinama s time da su dvojica bila u zaleđu, dakle potpuno neopasni za gol.


Drugi pogodak





*Olmo je povukao polukontru “tri na tri”, Mamić je loše reagirao na dubinsko dodavanje za Kadziora, koji je uputio poluvisoki ubačaj na drugu vratnicu gdje je Oršić pobjegao Kvržiću, podmetnuo nogu i s pet metara poentirao kraj zakašnjelog Prskala. Ovo je jedini pogodak Dinama nakon kojega se može konstatirati da je posljedica (pre)otvorenog pristupa budući da “bijeli” nisu uživali prednost viška igrača u kaznenom prostoru u trenutku egzekucije.


Treći pogodak



*Svaka čast duplom pasu Petkovića i Stojanovića, odnosno vrhunski odigranoj peti napadača Dinama i smirenoj egzekuciji braniča Dinama, ali treći gol Dinama najbolji je pokazatelj stanja u riječkoj momčadi. Petković odigrava dodavanje petom s vrha šesnesteraca u trenucima dok ga čuvaju četvorica igrača Rijeke. Župarić kasni u reakciji, jasno je da je tamo gdje bi trebao biti, dakle bliže napadaču Dinama, da bi onemogućio dodavanje i izgurao ga prsima prema središtu igrališta – u najgorem slučaju počinio bi prekršaj. Povrh toga dvojica igrača Rijeke samo pogledom prate Stojanovića kako im ulazi u kazneni prostor iza leđa i izlazi ispred Prskala. Ukupno sedam igrača Rijeke ispalo je na dupli plas dvojice igrača Dinama! 


Četvrti pogodak



*Kod četvrtog pogotka najlakše je locirati “krivca”. Petković je sa svoje polovice proigrao Oršića koji je izbjegao zaleđe i rutinski obavio ostatak posla izašavši ispred Prskala. Župarić je u trenutku upućivanja dubinskog dodavanja bio najmanje pet, šest metara iza svojeg najbliže suigrača, odnosno daleko iza riječke zadnje linije čime je Oršiću omogućio regularnu poziciju. 


Peti pogodak



*Još jedan malonogomenti pogodak. Sedam igrača Rijeke ponovo je nadmudreno od četiri igrača Dinama. Pasivnost igrača Rijeke u obavljanju svojih obrambenih zadaća najbolje se može ogledati na ponašanju Alexandera Gorgona i Ivana Tomečaka koji su imali sasvim dovoljno vremena da zatvore Mislava Oršića na drugoj stativi i onemoguće da napadač Dinama postavi nogu i s nekoliko metara postigne svoj “hat trick”.