Veliki povratak

Andrijašević počeo trenirati s nogometašima Rijeke, u ćakuli s novinarima otkrio je i da su ga zvali s Poljuda…

Denis Frančišković

Franko Andrijašević/Foto Arhiva NL

Franko Andrijašević/Foto Arhiva NL

- Mislim da se HNL diže, dosta je dobrih igrača došlo. Svi pomalo mogu biti zadovoljni. Vjerujem da će navijači uživati. Bit će ovo zanimljivo prvenstvo. Hajduk? Istina kontaktirali su me, ali sve je ostalo na tom jednom razgovoru. Drago mi je na kraju što sam opet tu - tvrdi Andrijašević.



RIJEKA Franko Andrijašević danas je odradio prvi trening s “bijelima” nakon čega je bilo zakazano druženje s novinarima. Ugodni razgovor i kava pod svodovima Rujevice. Na licu bivšeg golgetera “bijelih” osmijeh i zadovoljstvo, ali u šali i “zabrinutost”. I to ona oko smještaja. Naime, Zoran Kvržić u njegovom je stanu u Kostreni i ističe kako mu se tamo posebno sviđa.


– Ma riješit ćemo to – kaže Franko. – Prvi dojmovi? Stvarno je lijepo vratiti se, lijepo je odraditi trening… Uspomene od prije dvije godine ne blijede. Lijepo je vidjeti neka stara lica. Svi su me lijepo dočekali, a sad je praktički sve na meni da se vratim na onu razinu kao nekad, da dam sve od sebe. Vjerujem da će u konačnici sve biti kako treba.


Franko tvrdi kako se nije zapustio, trenirao je redovito, no nedostaje mu utakmica.




– Trenirao sam stvarno dobro. Istina zadnjih mjesec dana to je bila B momčad, ali sigurno da nedostaje utakmica. Nisam igrao dva mjeseca, no vjerujem da ću se kroz treninge dobro spremiti. U subotu imamo prijateljsku utakmicu protiv Šibenika, nadam se da ću odigrati barem poluvrijeme. Nedostaje mi utakmica, ali vjerujem da će sve doći na svoje.


Prvi dan protiče mu onako kako je priželjkivao…


– S Bišćanom sam obavio ugodan razgovor, poželio mi je dobrodošlicu. Uvijek je postojala želja da se vratim, ali uvijek je to samo bila neka priča. Na tome se ostalo sve do utakmice s Gentom u Belgiji, ja sam sa strane osluškivao i kako se bližio kraj prijelaznog roka sve je to izgledalo ozbiljnije. Na kraju smo se zadnji dan dogovorili, sve tri strane.


Bradarić u Hajduku, Sammir u Lokomotivi, Andrijašević u Rijeci…


– Mislim da se HNL diže, dosta je dobrih igrača došlo. Svi pomalo mogu biti zadovoljni. Vjerujem da će navijači uživati. Bit će ovo zanimljivo prvenstvo. Hajduk? Istina kontaktirali su me, ali sve je ostalo na tom jednom razgovoru. Drago mi je na kraju što sam opet tu – tvrdi Andrijašević.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU