Pripreme

Analiza druge pripremne utakmice: Što smo vidjeli u remiju “Rijeke” s “Triglavom”?

Ivan Volarić

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



“Rijeka” je u svojoj drugoj pripremnoj utakmici u Sloveniji remizirala s novopečenim prvoligašem “Triglavom”. Jedini pogodak opet je postigao raspoloženi Heber, a mi smo izdvojili nekoliko najzanimljivijih detalja ovog susreta.


KRATKA KLUPA


Nekoliko ozljeda (Gomelt, Gorgon) i trener »bijelih« Matjaž Kek se našao u problemima što se odrazilo na drugo poluvrijeme u Kranju i u konačnici – rezultat utakmice.


Naravno da rezultat u test ogledima nije primaran, ali je upozoravajuća činjenica da je momčad osjetno pala kada je izašlo nekoliko prvotimaca. Jasan signal da odgovorni na Rujevici moraju pojačati aktivnosti u prijelaznom roku. »Rijeci« treba lijevi bek, jedan krilni i(li) jedan centralni napadač, možda i jedna polušpica. Sve ovisi o tome da li će i tko još otići…


ĐOKOVIĆ




U Kranju je u riječkom dresu prve minute odigrao veznjak Damjan Đoković. Staturom i potezom definitivno zanimljiv igrač. Svi treneri obično posebno cijene lijevu nogu u veznom redu. Podijelio je nekoliko preciznih dijagonala, osjetio u dva navrata prostor i ušao u završnicu, no dojam je da je još daleko od idealne tjelesne spreme neophodne da bi se pratio visoki ritam riječke momčadi. Osim toga vrijeme će pokazati je li riječ o profilu veznjaka na kakvima Kek gradi svoju igru pu nu trke i agresije.


HEBER


Brazilski napadač zabio je novi pogodak takvom lakoćom da to više ne može biti slučajno. Bivši napadač »Slaven Belupa« pokazuje da je njegov angažman ovoga ljeta pun pogodak i da će sigurno biti pojačanje za ovu momčad. Impresivna je lakoća kojom se kreće po terenu i kojom realizira prilike. Kek ga je do sada isprobao na pozicijama lijeve i srednje polušpice, te isturenog napadača. Pokazao je da može igrati na sva tri mjesta iako to umnogome ovisi i o igračkom okruženju.


PUNČEC


Branič Roberto Punčec odigrao je sat vremena u Kranju u paru s Darijom Župarićem i to više nego solidno. Potvrda da je »Rijeka« u bivšem stoperu »Union Berlina« dobila pouzdanog čovjeka u zadnjoj liniji. Možda nema onaj Elezov fini dugi pas ili dribling, ali je zato rezolutan u duelu, agresivan na lopti… Riječ je o stoperu koji je sličniji Župariću. Njih dvojica u paru definitivno neće biti miljenici suparničkih napadača. Obojica u svaki duel ulaze kao da im je posljednji na utakmici!


ARMADA 


Po završetku utakmice pripadnici Armade utrčali su u teren u potrazi za »suvenirima«, što u konačnici nije stvorilo baš najljepšu sliku na terenu. Igrači im nisu smjeli dati dresove (novi tek dolaze) pa su stradale trening majice. Neki navijači su otišli predaleko pa posegnuli za složenim majicama na klupi. Sve to uzaludno je pokušavao spriječiti ekonom Rustem Gashi. Kažu svjedoci da je na Gashijevu licu završila i pljuvačka… Legendarni klupski oružar sigurno nije zaslužio da se bilo tko prema njemu tako odnosi, a posebno ne netko tko se kune u ljubav prema bijeloj boji. Uostalom, Rustem je samo radio svoj posao štiteći klupsku imovinu.