Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
20. siječnja 2020.
Rijeka vs. Varaždin

ANDREJ PRSKALO 'Varaždince moramo shvatiti maksimalno ozbiljno, naša je obaveza boriti se za vrh'

Andrej Prskalo
Andrej Prskalo
Autor:
Objavljeno: 20. srpanj 2019. u 13:48 2019-07-20T13:48:00+02:00

Moramo se boriti za vrh HNL-a, to je naša obveza, a tu i pripadamo. No, pomalo i strpljivo, utakmicu po utakmicu. Svima nam je cilj da i u Europi doguramo što dalje - zaključuje Prskalo.

RIJEKA Nogometaši Rijeke večerašnjom domaćom utakmicom s Varaždinom (19 sati) otvaraju još jedno novo poglavlje. Superkup je bio samo »zagrijavanje motora« za izazovnu sezonu na više kolosijeka, ali i »opipavanje pulsa« Dinama kao iznova najvećeg konkurenta u borbi za sam vrh. Zanimljivo, Riječani večeras 12. put otvaraju prvenstvo s novim prvoligašem i dosad su uvijek izlazili kao pobjednici osim jednom, kad su remizirali protiv Intera u Zaprešiću odigravši bez golova.

U start novog prvenstva »bijeli« ulaze u trenutku rastanka s prvim vratarom Slugom, što vjerojatno i neće biti jedini odlazak. Na ciljniku su još Pavičić, Župarić, Čolak, Lepinjica, Pandur... No, pitanje je što će donijeti do kraja zasad skroman i miran prijelazni rok.

Rijeka je kvalitetno odradila pripreme u svojoj staroj bazi u Kranjskoj Gori, zaslužila visoke ocjene za generalku s Cipranima, dok je pomalo razočarala u Maksimiru. Izgubila je minimalno, ali nije bila niti izbliza na razini finala Kupa. Tim više što su »modri« bili bitno oslabljeni. Superkup znači i ne znači puno igračima. Trofej je uvijek dobro došao za početnu injekciju samopouzdanja, a nešto slično je i s prvim prvenstvenim kolom. Rijeku svi vide kao pobjednika, ali treba se prisjetiti Kupa i susreta u Varaždinu gdje su domaćini itekako namučili Bišćanov sastav koji je plesao na rubu.

Andrej Prskalo vraća se tamo gdje je najbolji. Postaje »jedinica« Rijeke među vratnicama na oduševljenje mnogih navijača. Najtrofejniji igrač »bijelih« bio je jedan od najvažnijih kotača povijesnih uspjeha, nakon čega ga je zamijenio Sluga.

- Čeka nas protivnik koji se hoće nametnuti, dokazati u novoj sezoni. Moramo ga shvatiti maksimalno ozbiljno, ne ga podcijeniti i moramo napraviti sve da pobijedimo. Postoji li pozitivna nervoza? Uvijek je ima, a to je dobro. Uvijek kažem da moramo ići utakmicu po utakmicu - kaže Prskalo.

Kad je u pitanju Slugin odlazak na Otok, povratnik Prskalo ima samo riječi hvale za svog prijatelja i donedavnog suigrača.

- Sluga i ja smo prijatelji, družili smo se i izvan terena, ne samo na njemu. Razgovarao sam s njim, drago mu je kako se sve okončalo, naplatio je sav svoj trud. Stvarno mi je drago zbog njega. Želim mu svu sreću dalje. Rijeka ima talentirane vratare, ne trebamo brinuti za budućnost - dodaje Prskalo.

Jedan od vratara »bijelih« je i Nevistić, na posudbi upravo u Varaždinu.

- Čujem se često s Nevistićem, ali ne volim prije utakmice.

Prskalo je jasan i kad ga se pita za Rijekine ambicije ove godine.

- Moramo se boriti za vrh HNL-a, to je naša obveza, a tu i pripadamo. No, pomalo i strpljivo, utakmicu po utakmicu. Svima nam je cilj da i u Europi doguramo što dalje - zaključuje Prskalo.

RIJEKA - VARAŽDIN 19 SATI

Stadion Rujevica - Sudac Dario Bel (Osijek)

RIJEKA: Prskalo, Raspopović, Župarić, Punčec, Tomečak, Lepinjica, Capan, Kvržić, Pavičić, Halilović, Čolak.
VARAŽDIN: Nevistić, Perković, Stolnik, Senić, Miličević, Đurasek, Brlečić, Glavica, Jertec, Glavina, Benko.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.