Formula 1

McLaren potvrdio: Alonso i Button vozači za 2015.

Hina

Alonsov povratak u McLaren mjesecima je bio javna tajna u svijetu Formule 1, dok nije bilo potpuno izvjesno tko će se Španjolcu pridružiti



Bivši dvostruki svjetski prvak u Formuli 1 Španjolac Fernando Alonso i Britanac Jenson Button potvrđeni su u četvrtak kao vozači McLarena za novu sezonu.


Alonsov povratak u McLaren mjesecima je bio javna tajna u svijetu Formule 1, dok nije bilo potpuno izvjesno tko će se Španjolcu pridružiti. Vodstvo britanske momčadi dvojilo je između prošlosezonskih vozača, Jensona Buttona i Danca Kevina Magnussena, i na kraju se odlučilo za iskusnog Britanca kojemu će to biti 16. sezona u Formuli 1.


Button je ujedno i posljednji vozač koji je trijumfirao za upravljačem McLarena. Bilo je to prije dvije godine na Velikoj nagradi Brazila.




Povratak Alonsa u McLaren pokušaj je povratka ove momčadi na puteve stare slave. Španjolac je gladan trofeja i željan osvojiti svoj treći naslov svjetskog prvaka na koji čeka još od 2006. godine. To mu nije uspjelo u pet sezona koje je proveo za upravljačem Ferrarija s kojim je triput bio drugi iza Sebastiana Vettela.


U svojoj jedinoj sezoni (2007.) koju je proveo u McLarenu Alonso je osvojio treće mjesto u ukupnom redoslijedu vozača, s istim brojem bodova koliko ih je imao njegov momčadski kolega Lewis Hamilton i samo bodom manje od svjetskog prvaka Finca Kimmija Raikkonena.


Alonso je prošlu sezonu završio na šestom mjestu sa 161 bodom, dok je Button bio osmi sa 126 bodova.