NBA

Washington smanjio zaostatak, sjajni Bogdanović upisao “double – double”

Hina

Reuters

Reuters



Washington Wizards su smanjili na 2-1 u seriji na četiri pobjede u polufinalu doigravanja Istočne konferencije nakon što su sinoć kod kuće sa 116-89 bili bolji od Boston Celticsa, dok su Golden State Warriors, u polufinalu doigravanja Zapada, povećali svoju prednost u seriji na 2-0 svladavši Utah Jazz sa 115-104.


Washington je nakon dva poraza u Bostonu slavio kod kuće, a do pobjede ga je vodio John Wall koji je zabio 24 koša. Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović je bio odličan, on je za ovo prvo slavlje Washingtona u drugom krugu upisao double-double sa 19 koševa (šut 6/12), deset skokova te dvije asistencije.


Washington je rano preuzeo kontrolu, u prvoj četvrtini je napravio seriju od 22-0 koja im je donijela vodstvo od 34-12 i nisu ga ispuštali do kraja.




Isaiah Thomas, koji je na utakmici u utorak zabio 53 koša, sinoć je bio ograničen na samo 13 pogodaka za Boston.


Četvrta utakmica je na rasporedu u nedjelju u Washingtonu.


Golden State Warriors su povećali prednost u seriji na 2-0 pobjedom od 115-104 kod kuće nad Utah Jazzom. Izuzetno raspoložen je bio Draymond Green koji je utakmicu završio sa 21 pogotkom od čega je pet trica.


Učinak do najmanje 20 koševa imali su i Kevin Durant i Stephen Curry. Durant je ubacio 25 koševa, 11 skokova i sedam asistencija, a Curry 23 koša i sedam asistencija.


Najbolji strijelac utakmice bio je Utahov Gordon Hayward sa 33 pogotka, dok je Rudy Gobert ubacio 16 koševa i ugrabio isto toliko skokova.


Treća utakmica se igra u subotu u Salt Lake Cityju.