NBA liga

Visoke pobjede Bostona i Utaha, osam poena Bendera

Hina

Emmanuel Mudiay (NY Knicks) i Kyrie Irwing (Boston Celtics)/Foto REUTERS

Emmanuel Mudiay (NY Knicks) i Kyrie Irwing (Boston Celtics)/Foto REUTERS



BOSTON Sinoć su u NBA odigrane tri utakmice, a od hrvatskih košarkaša su igrali Mario Hezonja, koji je sa svojim New York Knicskima doživio poraz, i Dragan Bender čiji su Phoenix Suns također poraženi.


Od New York Knicksa bolji su bili domaći Boston Celticsi sa 128:100, a do pobjede ih je vodio Kyrie Irving sa 22 koša i osam asistencija. Jaylen Brown je dodao 21 ubačaj, a Al Horford 19 uz 12 skokova.


Hezonja je u 19 minuta na terenu zabio tri koša (šut iz igre 1/4, trice 0/2) i upisao tri skoka i dvije asistencije. Najbolji kod Knicksa bio je Tim Hardaway Jr. koji je utakmicu završio sa 22 koša.




Celtics su imali šut iz igre 55.1 posto u prvom poluvremenu i na poluvremenu su vodili 69:58. Knicks su se približili na 89:82 tri minute i 49 sekundi prije kraja treće četvrtine, ali su Irving i Gordon Hayward pogodili trice i Boston je taj dio utakmice završio serijom 10-2 koja mu je na početku zadnje četvrtine donijela vodstvo od 15 koševa.


Phoenix Suns su upisali sedmi poraz zaredom, sinoć su od njih bolji bili domaći Portlad Trail Blazers sa 108:86.


Damian Lillard je zabio 25 koševa za pobjedničku momčad dodavši pritom osam asistencija iako je cijelu zadnju četvrtinu proveo na klupi. Jake Layman je dodao 24 koša i sedam skokova za Trail Blazerse koji su prekinuli niz od tri poraza.


Troy Daniels je predvodio Phoenix sa 15 ubačaja, Josh Jackson je dodao 14, a Dragan Bender je odigrao 25 minuta i ubacio osam koševa (šut iz igre 3/7, trice 1/4) uz tri skoka.


U trećoj utakmici igranoj sinoć Utah Jazz je kod kuće sa 118:91 nadigrao Houston Rocketse.


Derrick Favors je bio najbolji strijelac Utaha sa 24 koša i deset skokova, a Joe Ingles je zabio 18 koševa.


U redovima Houstona najbolji je bio James Harden sa 15 koševa.