Liga za prvaka

Utakmica sezone: Košarkaši “Kvarnera 2010” večeras gostuju u Zadru

Zlatko Horvat

Šime Špralja  / Snimio Damir Škomrlj

Šime Špralja / Snimio Damir Škomrlj

»Zadar« ima probleme, ali to neće utjecati na ekipu, neće zbog toga biti lošiji. Dižu se nakon slavlja nad »Cibonom« – tvrdi Šime Špralja 



Košarkaši »Kvarnera 2010« nastavljaju jurnjavu u Ligi za prvaka, koja je stigla do devetoga kola. Koliko je liga ekspresna najbolje govoriti činjenica da su sedmoga dana travnja Riječani nadigrali »Zadar« (86:67) u drugom kolu, uzvrat u dvorani »Krešimir Ćosić« je samo 20 dana kasnije, nakon što su u međuvremenu obje momčadi odigrale po jednu utakmicu sa svim ostalim suparnicima.


Za obje momčadi večerašnji dvoboj u Krešinu domu je – utakmica sezone. Poražena momčad praktički može otpisati plasman među prve četiri ekipe i doigravanje, pogotovo ako to budu Zadrani. Za Riječane još ima nade, ali trebat će dobiti svih pet preostalih utakmica, što nije nemoguća misija.


Bez pritiska


– Pokazali smo da možemo pobjeđivati u ovom ritmu utakmica, ali ne bih stavljao pritisak baš na ovu utakmicu. Bit će otvoreno sve do kraja – kaže rođeni Zadranin Šime Špralja, centar »Kvarnera 2010«, drugi strijelac (prosjek 15.75 poena), treći bloker (1.25) i četvrti po postotku za tri poena (45.5) u Ligi za prvaka.





Susret 6. kola Lige za ostanak košarkaša: Jolly JBŠ – Škrljevo 82:73 (20:15, 18:23, 13:18, 31:17). Dvorana »Baldekin«. Suci: Hordov, Vulić (Zadar) i Jurčević (Split).


JOLLY JBŠ: Gulam 8, Pavlović, Mustapić, Kraljević 1, Vrlika 6, Brkić 16, I. Perković 5, Segarić 27, Vladović, Elez, Petković 19.


ŠKRLJEVO: Kus 7, Jurica, Bilalović, Juričić 8, J. Perković 23, Radunić 12, Živko, Ceranja, Stipčić 10, Molnar, Rogić 13, Šamanić.


»Jolly JBŠ« ostao je enigma za Naglićev sastav, Šibenčani su ostali perfektni u međusobnim susretima (4-0). Zbog 0-2 u A-1 ligi »Škrljevo« je ostalo bez Lige za prvaka, a novih 0-2 moglo bi značiti dodatne kvalifikacije.


Domaći su u 13. minuti imali plus 12, gosti su okrenuli na 45:54 (29′), ali do kraja Šibenčani su pogodili – devet trica. Segarić ih je pogodio šest iz devet pokušaja… 



Za Riječane je Zadar obično bio put bez nade. No, posljednja dva domaća ogleda u Ligi za prvaka pripala su »Kvarneru 2010«, koji ove sezone igra bolje u gostima nego na svojem parketu. I to je ono što daje pravo na – nadu.


Težak ritam


– Probat ćemo odigrati što bolje. Imamo šanse ako što duže ostanemo u egalu, ali teško je kada je u rotaciji sedam igrača. Svi smo načeti, teško je pratiti ovaj ritam sa skraćenom rotacijom. »Zadar« ima svoje probleme, ali to neće večeras utjecati na ekipu, neće zbog toga biti lošiji. Dobra je to momčad, dižu se, pogotovo poslije pobjede nad »Cibonom«.


»Kvarner 2010« je imao dobivenu utakmicu protiv »Cibone«, Zagrepčani su imali »Zadar« na dlanu i izgubili u produžetku. Ako bude sportske pravde, moglo bi se danas okrenuti na stranu Manceova sastava.


– Meni bi pogotovo bilo drago da se tako nešto dogodi, budući da sam ja kiksao protiv »Cibone«…