Josip Barnjak

U Češkoj smo pokazali karakter i sada smo u dobroj poziciji za polufinale

Zlatko Horvat

Josip Barnjak/Foto Arhiva NL

Josip Barnjak/Foto Arhiva NL

Uljarević nam je svojim dolaskom donio iskustvo više, iako se rado o mladom igraču, najboljem »playmakeru« u Hrvatsku od mlađe garde. Nije mi jasno kako ga je netko samo tako pustio... Mi imamo šitinu i kada Uljarević otvori »pick«, otvara nam se puno napadačkih mogućnosti - kaže kapetan košarkaša AO Škrljeva



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva vratili su se u četvrtak navečer s dugoga puta sa sjevera Češke, iz grada Usti nad Labom, gdje su doživjeli minimalan poraz (90:89) u prvom susretu četvrtfinala Alpe Adria Cupa. Momčad Damira Rajkovića u prigodi je 9. veljače u Mavrincima izboriti polufinale četvrtog izdanja natjecanja što je ove sezone okupilo 16 momčadi iz sedam zemalja.


– Odigrali smo dobru utakmicu protiv solidnog suparnika. U prvom poluvremenu odigrali smo dobru obranu, ali u finišu nam se dogodio mali pad i imali smo samo tri poena prednosti. U trećoj četvrtini pali smo u obrani, ali na kraju smo se trgnuli, minus 14 pretvorili u minus jedan. Pokazali smo karakter i sada smo u dobroj poziciji – kaže Josip Barnjak, mladi kapetan Adria Oil Škrljeva, koji je upisao 22 poena, osam asistencija i tri ukradene lopte.


– Imao sam i deset promašenih šuteva… – reći će Barnjak o svojem učinku.




Poslije prvih 40 minuta igre ovih suparnika, Adria Oil Škrljevo je uoči uzvrata steklo status favorita protiv Slunete.


– Po svemu što smo vidjeli, imamo veliku šansu za plasman u polufinale. Osim toga, sada njih čeka 900 kilometara puta do Mavrinaca.Barnjak i Karlo Uljarević ubacili su 48 od 89 poena momčadi u Češkoj, tome su dodali 14 asistencija. – Uljarević nam je svojim dolaskom donio iskustvo više, iako se rado o mladom igraču, najboljem »playmakeru« u Hrvatsku od mlađe garde. Nije mi jasno kako ga je netko samo tako pustio… Mi imamo širinu i kada Uljarević otvori »pick«, otvara nam se puno napadačkih mogućnosti. Momčad Adria Oil Škrljeva sutra čeka novo putovanje, ovoga puta odredište je Split.

– Mislim da ćemo se oporaviti do nedjelje. Odradit ćemo dva treninga uoči susreta sa »žutima«, ali bit će dovoljno vremena i za odmor. Splićani imaju svojih problema, Jamel Morris i Maj Kovačevič su doživjeli teže ozljede, dok su od Cedevite izgubili izgubljenu utakmicu. Idemo probati dobiti, barem ćemo pokušati dati sve od sebe – zaključuje Barnjak.