FIBA Eurokup

Težak poraz Cibone: ‘Vukovi’ potučeni na gostovanju kod Soprona

Hina



U susretu posljednjeg, šestog kola B skupine FIBA Eurokupa košarkaši Cibone su poraženi na gostovanju kod Soprona 72-91, međutim ‘vukovi’ su i prije gostovanja u Mađarskoj osigurali prolaz u drugi krug natjecanja.


Cibona je u Sopron doputovala bez rezultatskog imperativa što je mađarski sastav iskoristio ostvarivši prvu pobjedu u skupini. Cibonu u subotu očekuje važna utakmica protiv Budućnosti u regionalnoj ligi, pa je Slaven Rimac rasporedio minutažu na sve igrače, a Marko Jagodić-Kuridža i Jasmin Hukić nisu niti putovali u Mađarsku.


Već je prva četvrtina pokazala u kojem će se smjeru utakmica razvijati. Mađari su prvu dionicu dobili 21-12, a do poluvremena su povećali prednost na plus 17 (48-31). U nastavku susreta Sopron je bez suviše stresa sačuvao prednosti.




Sopron su do prve pobjede u skupini predvodili Edin Bavčić sa 21 košem, te Gergely Toth sa 19 koševa. Kod Cibona najefikasniji su bili Filip Krušlin sa 16 koševa i šest asistencija, Ivica Zubac sa 14 koševa i 11 skokova, te Nebojša Joksimović sa 11 koševa.