HT Premijer liga

Sastav iz Mavrinaca ostvario sedmu prvenstvenu pobjedu: Škrljevo drugo!

Zlatko Horvat

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ



MAVRINCI Susret 10. Kola HT Premijer lige: Škrljevo – Jazine Arbanasi 69:59 (18:9, 19:15, 22:15, 10:20). Dvorana Mavrinci. Gledatelja 300. Suci: Katić, Vovk (Sl. Brod) i Mikulić (Osijek). Opunomoćenik: Miletić (Rijeka).


ŠKRLJEVO: Štemberger 14 (3-3), Jashari, Ušić 10 (3-4), Barnjak, Boban 13, Hrnjkaš, Perković 5, Konjević 18, Radunić, Furlan, Janc 7, Stipčić 2.JAZINE ARBANASI: Sarajlija 2, Butorac 10 (2-2), Bučaj 4 (2-2), Škara, Ivanov, Zrnić 14, Dražović 11 (4-4), Fodor 6, Kaštropil 12 (2-5), De woods. Košarkaši »Škrljeva« su četvrtom pobjedom u nizu, sedmom u deset prvenstvenih utakmica, nastavili visok let u premijernom izdanju HT Premijer lige. Ljestvica nije realna, ali »Škrljevo« je do ponedjeljka navečer i susreta »Zadra« i »Šibenika« na – drugom mjestu! Nisu sinoć blistali protiv »Jazine Arbanasa«, međutim, slavili su u posljednjoj domaćoj utakmici u ovoj kalendarskoj godini. U petak ih čeka gostovanje na Gripama, novi uspjeh može im donijeti puno dobroga kada se budu dijelila mjesta u doigravanju.

Poslije dvije minute i 35 sekundi igre mladi Josip Barnjak imao je tri osobne pogreške, što je bio dobar pokazatelj s koliko koncentracije je ušao u utakmicu. No, nije bio jedini, trener domaćih Damir Rajković je poslije nepune četiri minute igre morao pozvati minutu odmora, nakon što je na semaforu zasjalo 0:4. Predah je dobro došao zelenima, koji su prve poene postigli poslije 4:15 minuta igre (Boban) i krenuli u seriju 16:3! Prvu dionicu pogotkom je sa sirenom nakon kontre, na asistenciju Konjevića, zaključio Antonio Boban za ugodnih plus devet.


»Škrljevo« je »klimavo« krenulo i u drugu dionicu, Zadrani su tricom Fodora smanjili na 20:17. Uslijedio je novi reful domaćeg sastava, serija 12:2 i definitivno odvajanje domaćih od Zadrana, koje odnedavno vodi Luka Bujas, Rajkovićev prethodnik na klupi »Škrljeva«. Iako po imenima Bujas ima sasvim solidnih šest, sedam igrača, protiv ovakvog »Škrljeva« nije imao šanse, upisali su deseti poraz u deset susreta. Čak i kada napadački ne ide sve kao po špagi, obrana je ta koja »zelene« vuče naprijed.




Do malog pada koncentracije došlo je i na startu posljednje dionice, koju su gosti otvorili serijom 8:2. No, minuta odmora i malo »jezikove juhe« bili su dostatni da se utakmica u kojoj su domaći imali plus 22, ne dovede u pitanje.