NBA

Rondo podijelio nestvarnih 25 asistencija, 13 koševa Bogdanovića u porazu Indiane

Hina

REUTERS

REUTERS

Rondo je postao prvi igrač poslije legendarnog Jasona Kidda iz 1996. godine, koji je imao ovaj broj asistencija u jednoj utakmici

Košarkaši Indiana Pacersa poraženi su u susretu NBA lige od Dallas Mavericksa 94-98, a Bojan Bogdanović je za Pacerse zabio 13 koševa uz četiri skoka i dvije asistencije. Bila je to neizvjesna utakmica koja je razriješena u posljednjim sekundama, a Indiana je imala napad za produžetak, ali nije uspjela izjednačiti.

Domaćin je na ulasku u posljednju četvrtinu tricom Bojana Bogdanovića poveo sedam razlike (81-74). Međutim, Dallas je okrenuo rezultat i tri minute prije kraja poveo je sa 91-90, a minutu kasnije imao je i +4 (94-90). Pacersi su izjednačili (94-94) i u zadnjih 50 sekundi ušlo se u egalu. Koševima Harrisona Barnesa (1) i Dennisa Smitha Jr. (2) gosti su 25 sekundi prije kraja stigli do prednosti 97-94, a Darren Collison je imao priliku tricom izboriti produžetak, ali je promašio.


Bio je to drugi uzastopni poraz Pacersa, te prva gostujuća pobjeda Dallasa nakon osam poraza u nizu.


»Sretan sam zbog ove pobjede. U nekoliko zadnjih susreta bili smo blizu, no sada nam se sve vratilo. Nadam se kako ćemo nastaviti u pobjedničkom ritmu,« kazao je trener Mavsa Rick Carlisle.




Dallas su predvodila šestorica igrača s dvoznamenkastim brojem koševa. Dirk Nowitzki je zabio 15 koševa uz sedam skokova, dok su Harrison Barnes i Yogi Ferrell dodali po 13 koševa. Kod Indiane najefikasniji su bili Myles Turner, Lance Stephenson i Darren Collison sa po 16 koševa. Bojan Bogdanović je za 35 minuta zabio 13 koševa uz šut iz igre 5-13 pri čemu je trice gađao 2-5. Dodao je i četiri skoka i dvije asistencije.


Aktualni prvaci Golden State Warriorsi rutinski su stigli do pobjede protiv Utah Jazza 126-101. Ključnom se pokazala treća četvrtina koju su Warriorsi dobili 42-22 i potom mirno priveli susret kraju. Kevin Durant je predvodio pobjednički sastav sa 21 košem, šest skokova, četiri asistencije i tri blokade.


»Treća četvrtina je bila sjajna. Odigrali smo fantastično u obrani, a još bolje u napadu. Vjerujem kako su navijači uživali,« kazao je Durant koji u posljednjoj četvrtini nije niti igrao. »Gosti su veći dio utakmice odigrali sjajno. Znali smo da ih neće biti lako probiti. Zato smo u trećoj četvrtini odigrali najbolje što možemo,« dodao je Durant.


Patrick McCaw je dodao 18, a Klay Thompson i Nick Young po 15 koševa. U redovima Utaha najefikasniji je bio Rodney Hood sa 26 koševa.


Vince Carter je sinoć podsjetio na mlade dane i predvodio je Sacramento do iznenađenja večeri protiv Clevelanda (109-95). Air Canada je predvodio strijelce sa 24 koša i pet skokova. Willie Cauley-Stein je dodao 17 koševa. U redovima Cavsa Kevin Love je postigao 23 koša, dok je LeBron James zabilježio sedmi triple-double sezone – 16 koševa, 14 asistencija i 10 skokova.


U najefikasnijoj utakmici večeri Minnesota je savladala Denver nakon produžetka rezultatom 128-125. Jimmy Butler je briljirao u redovima Timberwolvesa sa 39 koševa, dok je Will Barton za Nuggetse ubacio 28 koševa


New Orleans Pelicansi bili su uvjerljivi protiv Brooklyn Netsa sa 128-113. Anthony Davis je ubacio 33 koša i dodao 11 skokova, dok je DeMarcus Cousins dodao 27 koševa i 14 skokova. Međutim, susret je obilježio sjajni playmaker Pelicansa Rajon Rondo koji je podijelio nestvarnih 25 asistencija.


Tako je postao prvi igrač poslije legendarnog Jasona Kidda iz 1996. godine, koji je imao ovaj broj asistencija u jednoj utakmici. Kod poražnih je najefikasniji je bio Vil Barton sa 28 poena.