Veznjak Barcelone

Rakitić: Idemo sve pobijediti, ne mislimo o Realu

Hina

Ivan Rakitić, Foto: REUTERS

Ivan Rakitić, Foto: REUTERS

Iduću utakmicu Barcelona igra u gostima kod gradskog suparnika Espanyola, devetoplasirane ekipe španjolskog prvenstva.



BARCELONA »Pokušat ćemo pobijediti sve do kraja i nadati se da će Real negdje izgubiti bodove«, rekao je hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, nakon što je u trijumf Barcelone 7-1 nad Osasunom ugradio dvije asistencije i prepustio izvođenje kaznenog udarca Javieru Mascheranu kako bi Argentinac postigao svoj prvi pogodak u dresu katalonskog kluba.


»Htio sam pucati penal, no Gerard Piqué mi je rekao da ga prepustim Mascheranu, a predsjednika uvijek treba slušati«, izjavio je 29-godišnji Rakitić komentirajući svoj potez.


Igrači Barce od milja Piquea zovu ‘presi’, a nadimak je dobio otkako se počelo javno pričati o tome kako bi on jednog dana trebao zasjesti u predsjedničku fotelju katalonskog kluba.




Rakitić je, pak, izvođač jedanaesteraca kada na travnjaku nisu Messi, Neymar i Suarez.


»Imao je Pique pravo. Čitav stadion je htio da ga prepustim Mascheranu«, istaknuo je Rakitić koji je nakon utakmice objavio na društvenim mrežama fotografiju koja prikazuje kako je Argentinac zagrlio nakon što je zabio svoj prvi gol za Barcelonu.


»Čestitam ti na prvom golu. Nadam se da nećemo čekati idućih 319 utakmica za opet zabiješ«, poručio mu je hrvatski nogometaš.


Javier Mascherano igra za Barcelonu od 2010. godine a prvi pogodak je zabio nakon što je za ‘Blaugranu’ odigrao 25.788 minuta.


Gotovo jednako uvjerljiv kao Barcelona u srijedu je bio i Real Madid, koji je slavio sa 6-2 na gostovanju kod Deportiva, pa četiri kola prije kraja prvenstva i jedni i drugi imaju po 78 bodova. Barcelona ima bolju gol-razliku i prednost u međusobnim dvobojima, no Real Madrid ima utakmicu manje, gostovanje kod desetoplasirane Celte Vigo.


»Mi moramo nastaviti raditi svoj posao, pobjeđivati, a vidjet ćemo što će biti«, rekao je Rakitić.


Iduću utakmicu Barcelona igra u gostima kod gradskog suparnika Espanyola, devetoplasirane ekipe španjolskog prvenstva.


»Bit će teško jer oni imaju veliku želju pobijediti nas, ali i mi isto želimo trijumf. Nastojat ćemo pružiti svoj najbolji nogomet«, rekao je.


Real Madrid igra kod kuće protiv Valencije koja se nalazi na 12. mjestu među 20 momčadi.


»Mi ćemo biti koncentrirani na sebe. Pokušat ćemo pobijediti sve do kraja i nadati se da će oni negdje izgubiti bodove«, zaključio je Rakitić.


Barcelona do kraja igra još protiv Espanyola, Villarreala, Las Palmasa i Eibara. Real Madrid mora igrati protiv Valencije, Granade, Seville i Malage te zaostalu utakmicu protiv Celte. Barcelona brani naslov osvojen prošle sezone, dok je Real Madrid posljednji put bio prvak 2012.