Smjena

Rajkoviću kormilo: Luka Bujas više nije trener košarkaša Škrljeva

Zlatko Horvat

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Za mene je ovo izazov. Drago mi je da smo se dogovorili, radi se o klubu iz naše županije, s kojim želim ostvariti što bezbolniji ostanak – kaže Rajković



RIJEKA Damir Rajković novi je trener košarkaša »Škrljeva«. Bivši trener košarkašica »Kvarnera«, s kojima je igrao finale doigravanja i Kupa Ružice Meglaj-Rimac, kao i »Final Four« MŽRKL-a, na klupi »Škrljeva« zamijenit će Zadranina Luku Bujasa. Uprava »Škrljeva« odlučila je reagirati poslije subotnjeg uvjerljivog poraza »Škrljeva« od »fenjeraša« »Hermes Analitice« u Zagrebu (97:77). »Škrljevo« je sada na 12. mjestu ljestvice, s istim omjerom (1-8) kao i dvije momčadi ispod njih (Kvarner 2010, Hermes Analitica).


– Luka je bio vrijedan, marljiv, posvetio se tom poslu, ali igra i rezultat otišli su u drugom smjeru. Pred nama su teški susreti i morali smo reagirali kako bismo se izvukli – kaže Vice Sep, predsjednik »Škrljeva«, koji je u posljednja dva dana imao dosta poziva, desetak trenera ponudilo je svoje usluge. Rajković je bio od početka prvi izbor, za potvrdu se čekao usmeni dogovor i stisak ruke. To je obavljeno jučer navečer.


Rajković je trebao prvu utakmicu za kormilom »Škrljeva« odraditi u subotu, u Mavrince stižu »Vrijednosnice Osijek«. Međutim, zbog smrtnog slučaja u obitelji premijera će biti prolongirana za jedno kolo. 


– Pokazali su ljudsku stranu – kaže Damir Rajković. – Za mene je ovo izazov. Drago mi je da smo se dogovorili, radi se o klubu iz naše županije, s kojim želim ostvariti što bezbolniji ostanak. No, neće biti lako. Kada su u pItanju igrači, trebat će puno raditi na njihovu samopouzdanju, postaviti neke nove, motovacijske stvari. Bujas je tri i pol mjeseca proveo na klupi »Škrljeva«, koje je imalo težak raspored na startu prvenstva, no susretom protiv »Hermes Analitice« trebali su krenuti bolji dani u borbi za ostanak.

– Klubu želim sve najbolje u nastavku prvenstva. Smatram da je težak raspored koji smo imali bio presudan za loše stanje u momčadi. Pokazalo se da ovaj roster karakterom nije ono što sam mislio da jest. Realnost ove momčadi su pobjede na domaćem parketu nad konkurentima u borbi za ostanak, a takve utakmice dolaze tek u drugom dijelu natjecanja. Hvala Upravi kluba na čelu s predsjednikom Sepom na ukazanom povjerenju. Škrljevo ima odlične uvjete za rad i sve mogućnosti da stvori jednog stabilnog prvoligaša – poručio je Bujas.