Finalno doigravanje

Prva utakmica finala serija NBA lige: Golden State u produžetku ‘poništio’ 51 koš LeBrona Jamesa

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Za pobjedu Clevelanda najveće zasluge imaju Stephen Curry sa 29 koševa, devet asistencija i šest skokova i Draymond Green koji je pogodio važnu tricu u završnici osnovnog dijela, a dvoboj završio sa 13 poena, 11 skokova, devet asistencija i pet osvojenih lopti



OAKLAND – Košarkaši Golden State Warriorsa pobijedili su Cleveland sa 124-114 u prvoj utakmici finalne serije NBA lige, odigranoj u noći s četvrtka na petak u Oracle Areni u Oaklandu, ali su za pobjedu trebali dodatnih pet minuta produžetka, jer je nakon 48 minuta rezultat bio 107-107, a Cleveland je u napetoj završnici propustio odnijeti vrijednu pobjedu, unatoč briljantnoj večeri LeBrona Jamesa koji je završio dvoboj sa 51 košem.


U završnih 4.7 sekundi osnovnog dijela, pri vodstvu domaće momčadi 107-106, George Hill je zaradio dva slobodna bacanja i ubacio prvo za 107-107, ali promašio u drugom pokušaju. No, J. R. Smith je uhvatio loptu pokraj Kevina Duranta i neshvatljivo odjurio od koša, kao da je Cleveland u vodstvu, na užas LeBrona Jamesa koji je prvo tražio loptu, a onda pokušao pozvati minutu odmora, ali je tada vrijeme već isteklo. U produžetku je Golden State iskoristio priliku i u prve tri minute serijom 9-0 zapečatio pobjedu.


Za pobjedu Clevelanda najveće zasluge imaju Stephen Curry sa 29 koševa, devet asistencija i šest skokova i Draymond Green koji je pogodio važnu tricu u završnici osnovnog dijela, a dvoboj završio sa 13 poena, 11 skokova, devet asistencija i pet osvojenih lopti, Kevin Durant je u lošoj šuterskoj večeri ubacio 26 koševa, uz devet skokova i šest asistencija, a Klay Thompson je sa 24 poena bio treći strijelac momčadi.




LeBron James je uz osobni rekord u doigravanju od 51 koša imao po osam skokova i asistencija, a drugi najbolji igrač Clevelanda bio je Kevin Love, koji je bio upitan za nastup i tek pred početak utakmice dobio dopuštenje da može igrati te dvoboj završio sa 21 košem i 13 skokova. Cavaliersi su u završnici prvog poluvremena, koje je završilo 56-56, ispustili 11 koševa prednosti, a glavni razlog za poraz u dvoboju u kojem su nadskakali Golden State sa 53-38, uz čak 19 napadačkih skokova, trebaju tražiti u lošem vanjskom šutu (10-37 za tricu).


Druga utakmica serije bit će također odigrana u Oaklandu, u noći s nedjelje na ponedjeljak, s početkom u 2 sata iz ponoći po hrvatskom vremenu.