Dražen Anzulović

Protiv Poljske s najboljim igračima koje možemo imati

Hina

Dražen Anzulović/Foto Arhiva NL

Dražen Anzulović/Foto Arhiva NL



VARAŽDIN Hrvatska košarkaška reprezentacija u petak će u Varaždinu igrati kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo protiv Poljske, a izbornik Dražen Anzulović s konferencije za novinare u utorak u varaždinskoj Gradskoj vijećnici najavio je da će pobjedu, kojom bi se zadržali izgledi za plasman u Kinu, tražiti najbolji igrači koje Hrvatska trenutno može imati.


Utakmica će se u varaždinskoj Areni igrati u petak od 18 sati, a reprezentacija se priprema u Svetom Martinu na Muru. Priključili su se i Miro Bilan i Darko Planinić i izbornik Anzulović radi sa 15 igrača. Nakon Poljske u petak slijedi gostovanje protiv Mađarske 25. veljače, a Hrvatskoj za plasman na SP trebaju obje pobjede te poraz Poljaka u posljednjoj utakmici protiv Nizozemske.


»Igrači koji su se odazvali pozivu za ove dvije kvalifikacijske utakmice su najbolji igrači koje hrvatska reprezentacija u ovom trenutku može imati. Siguran sam da će ti igrači pružiti maksimum u utakmici protiv Poljske«, rekao je izbornik Anzulović te pozvao ljubitelje košarke i sporta da dođu u petak u Varaždin.




»Uz njih ćemo biti još bolji i jači i zajedno ići do te pobjede koja nam je potrebna«, poručio je Anzulović.


Hrvatska je reprezentacija prvu utakmicu u Poljskoj izgubila 74-79. Kapetan Hrvoje Perić protivnike opisuje kao vrlo neugodnu ekipu.


»U rujnu smo izgubili kad smo bili s NBA igračima. Poljaci dolaze ovdje poslije pozitivnog niza pobjeda. Međutim, mi igramo pred svojom publikom, na domaćem terenu, a ekipa je jako motivirana«, izjavio je Perić koji nije obećao pobjedu, ali je obećao borbu do kraja.


Organizator igre Toni Katić dodao je da je izostanak NBA igrača dodatni motiv.


»Reprezentacija je dosta mlada i puno je novih imena. Međutim, radi se naporno i dobro. Atmosfera je odlična. Nadamo se popunjenoj dvorani jer će nam trebati svaka pomoć«, kazao je Katić.


Odluku da se kvalifikacijska utakmica igra u Varaždinu Hrvatski je košarkaški savez donio nakon dobrih organizacijskih iskustava iz dvije pripremne utakmice sa Slovencima u rujnu prošle godine, potvrdio je glavni tajnik Josip Vranković.


»Ovo je kontinuirana akcija koju HKS radi u Varaždinu. Ovo je jedan korak Saveza prema Varaždinu, a u budućnosti bi željeli da i klupska košarkaška scena ovdje zaživi«, rekao je Vranković, a gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok pozvao sugrađane na utakmicu u petak.


»Košarka je jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova. Nažalost, u zadnje vrijeme nismo imali vrhunske rezultate na reprezentativnoj razini u seniorskom dijelu. Nadam se da će se to promijeniti i da možemo očekivati vrhunski košarkaški spektakl već sad u petak u Varaždinu«, rekao je gradonačelnik Čehok.


Ulaznice za utakmicu Hrvatska – Poljska skupine J europskih kvalifikacija za Svjetski kup prodaju se po cijeni od 30 kuna.