NBA liga

Porazi Indiane, Minnesote i Phoenixa, Clippersi ndigrali Cleveland

Hina

Bojan Bogdanović/Foto REUTERS

Bojan Bogdanović/Foto REUTERS



INDIANAPOLIS Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović sudjelovao je sinoć sa 22 koša u porazu svojih Indiana Pacersa od kojih su bolji bili Orlando Magic, dok su ostali Hrvasti u NBA upisali skroman učinak.


Orlando Magic su na gostovanju sa 121-116 nadigrali Pacerse, a Bogdanović je sa 22 koša bio ponajbolji pojedinac poražene momčadi. On je u 32 minute na terenu tom učinku dodao i sedam skokova te dvije asistencije. Darren Collison je bio najbolji strijelac Indiane sa 24 koša i devet asistencija. Aaron Gordon je sa 23 ubačaja i 10 skokova predvodio Orlando koji je zahvaljujući ovoj pobjedi na devetom mjestu Istočne konferencije i još uvijek ima izgleda za doigravanje.


Philadelphia 76ers su također u gostima sa 118-109 pobijedili Minnesota Timberwolvese, a Dario Šarić je u 25 minuta zabio svega četiri koša uz užasno loš šut iz igre (1/6, trice 0/1) te je upisao četiri skoka, jednu asistenciju i dvije ukradene lopte. Tobias Harris je zabio 25 koševa, a Ben Simmons 20 uz 11 skokova i devet asistencija za Philadelphiju. Najbolji kod Minnesote bio je Andrew Wiggins koji je utakmicu završio sa 24 poena.




Od New York Knicksa su sinoć u Madison Square Gardenu bolji sa 100-92 bili Miami Heat koji su sada na osmom mjestu Istočne konferencije što im jamči ulazak u doigravanje. Dion Waiters je predvodio sa 28 koševa Miami, a Mario Hezonja nije ulazio u igru za New York.


U srazu LA Clippersa Ivice Zubca i Cleveland Cavaliersa Ante Žižića slavila je momčad iz Los Angelesa sa 132-108. Montrezl Harrell je zabio 23 koša za Clipperse koji su prije osam dana nadigrali Cleveland. Ivica Zubac je odigrao 16 minuta za Clipperse i zabio je šest koševa uz stopostotan šut iz igre (3/3), dodavši tome pet skokova i jedan blok. Jordan Clarkson je predvodio Cleveland sa 26 poena, a Ante Žižić je u sedam minuta na terenu ubacio četiri koša (šut iz igre 2/3) uz dva skoka.


Memphis Grizzlies su sa 120-115 svladali u gostima Phoenix Sunse Dragana Bendera. Jonas Valanciunas je zabio 34 koša uz 20 skokova, a Mike Conley je dodao 33 koša za Memphis. Devin Booker je odigrao još jednu sjajnu utakmicu, ali ni večeras njegovih 48 koševa nije pomoglo Phoenixu. Bender je u 30 minuta igre ubacio osam koševa (šut iz igre 2/5, trice 2/4), upisavši pritom devet skokova, dvije asistencije, dvije ukradene lopte i dva bloka.


James Harden je upisao još jedan triple-double u svojoj karijeri zabivši 50 koševa za pobjedu Houston Rocketsa od 119-108 nad Sacramento Kingsima. Hardenu je ovo deveta utakmica s najmanje 50 koševa ove sezone, a triple-double je upotpunio sa 11 skokova i 10 asistencija. Također, ovo mu je peti triple-double u karijeri sa 50 koševa. Clint Capela je dodao 24 koša i 15 skokova, a Chris Paul 22 koša za Rocketse. Kings, u čijim je redovima najbolji bio Bogdan Bogdanović sa 24 koša, službeno su eliminirani iz utrke za doigravanje.


(Hina) xbis ybis