Sixersi slavili

Pogledajte kako je Šarić digao na noge cijelu dvoranu

Hina

Dario Šarić, Foto: REUTERS

Dario Šarić, Foto: REUTERS

Šarić je za 24 minute provedene na parketu ubacio 8 koševa (šut za dva 2-6, trica 1-3, slobodna bacanja 1-2) uz 9 skokova, 1 asistenciju i 2 blokade



PHILADELPHIA Košarkaši Philadelphia 76-ersa nastavili su s dobrim igrama koje prikazuju u posljednje vrijeme, u srijedu su u svojoj dvorani svladali vodeću momčad svoje skupine Atlantic i drugi sastav Istočne konferencije Toronto Raptorse sa 94-89, a ponovno je važnu ulogu imao i hrvatski reprezentativac Dario Šarić koji je za 24 minute provedene na parketu ubacio 8 koševa (šut za dva 2-6, trica 1-3, slobodna bacanja 1-2) uz 9 skokova, 1 asistenciju i 2 blokade.


Šarić je odlično igrao u tandemu s još jednim »rookiejem« Sixersa, centrom Joelom Embiidom koji je utakmicu okončao sa 26 pogodaka i 9 skokova, te je bio najzaslužniji za 14. ovosezonski uspjeh svoje momčadi.


Raptorsima nisu pomogli niti jako dobri učinci njihova bekovskog dvojca, DeMar DeRozan je ubacio 25, a Kyle Lowry 24 koša.




Bila je ovo prva pobjeda Sixersa protiv Raptorsa nakon 14 uzastopnih poraza.


Druga dvojica hrvatskih košarkaša koja su nastupila u srijedu, Mario Hezonja i Damjan Rudež, nisu imali razloga za zadovoljstvo, njihov Orlando Magic pretrpio je još jedan uvjerljiv poraz, ovoga puta su ih sa 118-98 nadigrali domaći New Orleans Pelicansi. Zvijezda domaće momčadi Anthony Davis bio je prvo ime susreta sa 21 ubačajem i 14 skokova, dok su Aaron Gordon i Elfrid Payton ubacili po 14 poena za Magic. Mario Hezonja dobio je 17 minuta i za to vrijeme ubacio 8 koševa (šut za dva 1-3, trica 2-2) uz 5 skokova i 1 asistenciju, dok je Rudež za pet minuta uputio dva neprecizna šuta za tricu uz 1 asistenciju.



Vodeća momčad Zapadne konferencije i čitave lige Golden State Warriorsi na svom su parketu svladali Oklahoma City Thunder sa 121-100, a učinak sezone ostvario je bivši igrač Thundera Kevin Durant. On je svojoj prošlosezonskoj momčadi ubacio 40 poena uz 12 skokova, pa gostima nije puno značio 21. »triple-double« sezone Russella Westbrooka od 27 koševa, 15 skokova i 13 asistencija.


Iznenađenje večeri dogodilo se u Bostonu gdje su New York Knicksi sa 117-106 svladali domaće Celticse. Sjajan je u završnici kod pobjednika bio Derrick Rose koji je utakmicu završio sa 30 ubačaja i 10 skokova, dok je domaće predvodio Isaiah Thomas sa 39 koševa.