NBA

Pogledajte kako je Bogdanović Clevelendu zabio 17, ali i preživio “kung-fu” potez Dwaynea Wadea

Hina

REUTERS

REUTERS

Indiana je sada na omjeru pobjeda i poraza 5-3 te dijeli prvo mjesto skupine Central s Detroit Pistonsima, dok je Cleveland pao na omjer 3-5 i trenutačno je tek 13. momčad Istoka



Košarkaši Indiana Pacersa ostvarili su treću uzastopnu pobjedu u NBA ligi kojom su zasjeli na čelo svoje skupine Central svladavši kao gosti aktualne doprvake Cleveland Cavalierse sa 124-107, a hrvatski reprezentativac u redovima Pacersa Bojan Bogdanović odigrao je još jednu dobru utakmicu ubacivši 17 koševa (šut za dva 3-5, trica 3-4, slobodna bacanja 2-2) uz dva skoka i tri asistencije za 32 minute provedene na parketu.


Pacersi su pobjedu osigurali zaključivši utakmicu serijom 18-6 u posljednjih pet minuta dvoboja, a odlične su role imali Thaddeus Young koji je dvoboj okončao sa 26 koševa, Darren Collison sa 25 ubačaja i 8 asistencija te Victor Oladipo sa 23 pogotka.


Kod Cavsa, kojima je ovo četvrti poraz zaredom, najbolji je bio LeBron James sa 33 poena i 11 asistencija, no nije imao potporu suigrača. Mladi hrvatski centar Ante Toni Žižić na terenu je proveo tek 43 sekunde bez učinka.




Indiana je sada na omjeru pobjeda i poraza 5-3 te dijeli prvo mjesto skupine Central s Detroit Pistonsima, dok je Cleveland pao na omjer 3-5 i trenutačno je tek 13. momčad Istoka.


Philadelphia 76-ersi su na svom parketu nadigrali ove sezone loše Atlanta Hawkse sa 119-109 i tako stigli do 50-postotnog omjera od 4-4, što je prvi put u gotovo četiri godine da nemaju negativan učinak. Hrvatski reprezentativac Dario Šarić počeo je susret u petorci Sixersa, ali je igrao samo 20 minuta tijekom kojih je postigao pet poena uz slab šut od 0-6 za dva i 1-3 za tri te pogođena oba slobodna bacanja, a usto je sakupio i šest skokova. Sjajni su u domaćim redovima bili Joel Embiid sa 21 poenom i 12 skokova i Ben Simmons sa 19 ubačaja, 13 skokova i 9 asistencija. Kod Hawksa istaknuo se Dennis Schroeder sa 25 pogodaka.


Do 50-postotnog učinka od 4-4 stigli su i Phoenix Sunsi zahvaljujući 122-116 pobjedi na gostovanju kod Washington Wizardsa. Utakmicu karijere odigrao je TJ Warren koji je ubacio 40 poena za pobjednike uz odličan šut iz igre od 16-22, dok je kod domaćih također 40 poena ubacio Bradley Beal. Hrvatski reprezentativac Dragan Bender je za 23 minute provedene u igri za Sunse postigao 8 koševa (šut za dva 2-5, trica 1-4, slobodna bacanja 1-1) uz 5 skokova i 1 blokadu.


Orlando Magic nastavio je s odličnim rezultatima i u Memphisu gdje je svladao domaće Grizzliese sa 101-99. Ključnom se pokazala trica Aarona Gordona kojom je Magic poveo sa 100-99 51 sekundu prije kraja, nakon toga su obje momčadi napravile mnoštvo pogrešaka, pa su gosti uspjeli izvući pobjedu. Gordon je ubacio 19 poena za Magic, a Evan Fournier 22. Kod Grizzliesa je Tyreke Evans ušavši s klupe ubacio 32 poena, dok je Marc Gasol dodao 22. Hrvatski igrač Mario Hezonja, koji je na izlaznim vratima u Orlandu, igrao je samo pet minuta tijekom kojih je uputio jedan neprecizan šut za tricu.


Iz Orlanda su objavili kako s Hezonjom, kojemu je ovo treća sezona u Magicu, nemaju namjeru produžiti ugovor po završetku ove sezone što znači da će mladi Dubrovčanin na ljeto biti slobodna igrač, a možda promijeni sredinu putem razmjene igrača još ove sezone.


Orlando s omjerom 6-2 dijeli prvo mjesto u Istočnoj konferenciji i čitavoj ligi s Boston Celticsima, dok je Memphis pao na omjer 5-3.


Boston je ostvario šestu pobjedu zaredom uvjerljivo svladavši na svom terenu Sacramento Kingse sa 113-86. Kyrie Irving i Jaylen Brown predvodili su domaće sa po 22 ubačaja, dok je Buddy Hield sa 17 poena bio najefikasniji kod gostiju.