NBA

Pobjeda Lakersa, Hornetsi zaustavili Boston

Hina

Lakerse je do 23. pobjede sezone, uz deset poraza, predvodio Kobe Bryant sa 33 koša



NEW YORK – Dok je veći dio svijeta iščekivao dolazak 2011. godine na rasporedu NBA lige je bilo osam utakmica. Aktualni prvaci Los Angeles Lakersi su pobijedili Philadelphiju 102:98, dok je doprvak Boston kod kuće izgubio od New Orleansa 81:83.


Lakerse je do 23. pobjede sezone, uz deset poraza, predvodio Kobe Bryant sa 33 koša, dok je Španjolac Pau Gasol dodao 20 koševa i 8 skokova. Solidnu predstavu pružio je i Lamar Odom ubacivši 18 koševa uz 7 skokova.


U gostujućim redovima najbolji su bili Jrue Holiday sa 19 koševa i 11 asistencija, te Lou Williams sa 18 koševa. Sixersi su u posljednjoj minuti imali priliku izboriti produžetak, no promašili su posljednjih šest šuteva.




»Bila je to neizvjesna i otvorena utakmica do samog kraja. Na koncu smo imali i malo sreće,« kazao je Pau Gasol.


Za razliku od Lakersa, Boston je u neizvjesnoj završnici izgubio od New Orleansa 81:83. U domaćim redovima nije bilo ozlijeđenog Kevina Garnetta, a Paul Pierce je imao lošu večer. Kada se tome pridoda i 16 izgubljenih lopti nije niti čudo što je Boston izgubio.


»Usprkos svemu mogli smo do pobjede. No, teško je igrati kada nekoliko bitnih igrača ne odigra na svom nivou,« kazao je Bostonov trener Doc Rivers. Celticse je predvodio Ray Allen sa 18 koševa, dok je Pierce dodao tek 12 koševa. Chris Paul sa 20 koševa i 11 asistencija je bio najefikasniji u suparničkim redovima, David West je dodao 19 koševa, a Marco Belinelli i Emeka Okafor po 18 koševa