NBA

Philadelphia slavila u produžetku, Šarić solidan

Hina

REUTERS

REUTERS

U redove Sixersa vratio se Joel Embiid koji je bio najbolji strijelac sa 28 koševa



Philadelphia 76ers Darija Šarića su sinoć u produžetku pobijedili Minnesota Timberwolvese na njihovom terenu, a hrvatski je reprezentativac zabio 14 koševa.


U redove Sixersa vratio se Joel Embiid koji je bio najbolji strijelac sa 28 koševa i koji je odveo utakmicu u produžetak pogodivši dva slobodna bacanja 14.8 sekundi prije kraja utakmice. Nakon toga je u produžetku zabio sedam koševa, uključujući i tricu kojom je Philadelphia došla u vodstvo od sedam razlike u zadnje dvije minute.


J.J. Redick je dodao 24 koša za Philadelphiju, a Šarić je odigrao 39 minuta i osim 14 koševa (šut 5/10, trice 3/8) upisao je osam skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.




Jimmy Butler je predvodio Minnesota sa 38 koševa, a Karl-Anthony Towns je upisao svoj 22 double-double u karijeri sa 17 koševa i 15 skokova.


Phoenix Suns Dragana Bendera su poraženi u Los Angelesu gdje su ih sa 99-92 svladali Clippersi.


Clipperse su do pobjede vodili George Hill sa 18 i Zach Randolph sa 17 pogodaka. Najbolji kod Sunsa, koji su igrali bez Devona Bookera, bio je TJ Warren koji je utakmicu završio sa 18 pogodaka, dok je Mike James ubacio 17 koševa. Bender je odigrao 20 minuta i zabio je osam koševa (šut iz igre 3/7, trice 2/6), ugrabio sedam skokova i upisao jednu asistenciju.


Cleveland Cavaliers su stigli do svoje devet pobjede zaredom, sa 123-114 su svladali Atlanta Hawkse.


LeBron James je za pobjedu zabio 25 koševa i izjednačio je svoj rekord karijere sa 17 asistencija, a tome je dodao i sedam skokova. Kyle Korver je ubacio 19 koševa, od čega je šest trica, a Kevin Love 17 koševa uz 12 skokova. Ante Žižić je na terenu proveo dvije minute zabio je dva koša (šut iz igre 1/2) i ugrabio dva skoka.


Cavaliers su sinoć zabili 20 trica, što im je najviše na jednoj utakmici ove sezone, i upisali su 35 asistencija.


Atlanta, koja ima šest pobjeda i 21 poraz, najlošija je momčad NBA ove sezone. Predvodio ju je Taurean Prince sa 24 koša, dok je Kent Bazemore dodao 20.


Los Angeles Lakers Ivice Zubca su poraženi u produžetku, sa 113-109 su ih kod kuće svladali New York Knicks.


Najbolji strijelac Knicksa i utakmice bio je Kristaps Porzingis koji je postigao 37 pogodaka i upisao 11 skokova.


Najučinkovitji u redovima Lakersa bio je Kentavious Caldwell-Pope sa 24 pogotka, Kyle Kuzma je dodao 19, a Ivica Zubac nije ulazio u igru.