Veliki Dražen

Novinarka ESPN-a uvrijedila je Dražena Petrovića: Pogledajte što su joj napravili američki ljubitelji košarke

P. N.

ILUSTRACIJA: screenshot

ILUSTRACIJA: screenshot

Najmanje dvije stotine komentatora poručilo je novinarki da je smiješna i da je žalosno što takva ignorantica uopće komentira košarku. Novinarku u desetke komentara pozvali da se ispriča zbog svoje greške, ali pona je to odbila učiniti.



Novinarka američkog sportskog TV kanala ESPN Elle Duncan na teži je način shvatila koliko je u Americi još uvijek cijenjen naš najbolji košarkaš svih vremena Dražen Petrović. Naime, novinarka je snimila prilog u kojem se pozabavila pitanjem zašto odlični NBA košarkaš Anthony Carmelo nije dobio svoje mjesto u košarkaškoj Kući slavnih (Hall of Fame). U jednom trenutku novinarka je, želeći dati do znanja kako je Carmelu tamo svakako mjesto, spomenula i Dražena Petrovića, kao primjer da su, kako ona smatra, i manje dobri košarkaši od Carmela uvršteni u Hall of Fame.


Po svemu sudeći, novinarka je isuviše mlada da bi pamtila dane slave košarkaša kojeg su nazivali košarkaškim Mozartom, ali nakon ovog gafa vjerujemo da će dobro proučiti karijeru Dražena Petrovića. Naime, kad je svoj prilog o Anthony Carmelu objavila na društvenoj mreži twitter, uslijedila je prava salva uvreda na njezin račun. Razlog je bio – nepoštovanje koje je pokazala prema jednom od najvećih europskih košarkaša svih vremena.


– Samo potpuna ignorantica može tvrditi da Dražen Petrović nije ostavio trag u Košarci. Dražen je ostavio trag u cijelom svijetu i postigao nevjerojatne stvari prije nego je uopće stigao u NBA. Nije čudo da ESPN svi smatraju lošom televizijom kad imate ovakve repoterke, stoji u jednom od par stotina komentara.




U tih par stotina komentara nema niti jednog jedinog koji bi stao u obranu sportske novinarke koja je pokušala omalovažiti karijeru Dražena Petrovića.


– Nevjerojatno i nepotrebno pokazivanje manjka respekta prema Draženu Petroviću. Bio je fantastičan košarkaš koji je utabao put svim drugim europskim košarkašima koji su stizali u NBA. Tragično je stradao prije nego je dao sve što je mogao dati u NBA. Mogla si napraviti ovaj prilog bez spominjanja Dražena, napominje joj jedan čitatelj.


Najmanje dvije stotine komentatora poručilo je novinarki da je smiješna i da je žalosno što takva ignorantica uopće komentira košarku. Novinarku u desetke komentara pozvali da se ispriča zbog svoje greške, ali pona je to odbila učiniti. Stoga je američki ljubitelji košarke nisu ostavljali na miru niti u idućih par dana, nakon što je objavila sporni prilog. Ispod svakog njezinog twitta, bez obzira o čemu twitnula, javljaju se na deseci komentatora samo s jednom porukom: “Ispričaj se zbog onog što si rekla o Draženu.”


Novinarka je pokazala svoju skučenost do kraja i nije se ispričala.