Košarkaško buđenje

Novi zanos u Kvarneru, puca se na Premijer ligu

Igor Duvnjak

Marko Šamanić, Robert Jurković i Matija Bilalović/S. DRECHSLER

Marko Šamanić, Robert Jurković i Matija Bilalović/S. DRECHSLER

Ciljevi nam ne smiju biti ničim ugroženi, a cilj je biti prvak Prve lige. Za sve to zapovjednu odgovornost snosim ja, trener je moj izbor, kao i igrači koje je odabrao - kaže Marko Šamanić, direktor kluba



RIJEKA »Kvarner 2010« uoči skorašnjega prvoligaškoga prvenstva na temeljima slavne prošlosti kluba koji je bio županijski sportski hit s nakrcanom Dvoranom mladosti i natiskanih 5.000 gledatelja želi skorašnju svijetlu sadašnjost i budućnost. Za početak, riječki se košarkaši nadaju usponu na prvu stepenicu, u klubu jednodušno zazivaju povratak iz Prve lige u Premijer ligu. To potvrđuju trener Robert Jurković, igrač Mate Bilalović i direktor kluba Marko Šamanić, nekadašnji istaknuti košarkaš.


– Sada samo potvrđujemo rečeno prije mjesec dana kada smo rekli da ćemo dati sve od sebe kako bismo se vratili u Premijer ligu. Ne podcjenjujemo se, niti se precjenjujemo, ali smo svjesni težine zadaće. Dobro treniramo, pohvale ekipi za odnos prema radu – kazao je trener Robert Jurković. – Nikoga se ne bojimo, nadamo se da ćemo uz pomoć uprave posao uspješno privesti kraju – dodao je Jurković i nastavio: – S nama su Marin Modić i Igor Salamun, dva pojačanja kojima je 33 godine, djeca su našeg kluba, otišli su u razne sredine i sada su se vratili prepoznavši pozitivnu energiju u klubu. Došao nam je Matija Bilalović, odličan igrač, pomoći će nam svojim znanjem. Mislim da će Mate Vucić biti jedan od najboljih u ligi, pokazao je već raskoš svog talenta. Pohvale i za našu suradnju s »Kastvom« i »Ri basketom«, neki od juniora u našoj prvoj ekipi su iz njihovih redova.


Bilalović i suigrači s nadama i entuzijazmom čekaju skorašnji početak jurnjave za bodovima.




– Drago mi je da sam tu, već sam ionako tri godine vezan za Rijeku, a ovo je prvi put i da sam u riječkom klubu. »Kvarner 2010« sam prepoznao kao dio jedne pozitivne priče. Odradili smo odlično pripremni period, potpuno smo spremni za novu sezonu. Upravi, treneru i nama igračima je isključivi cilj plasirati se u Premijer ligu. Želimo vratiti klub tamo gdje mu je i mjesto. Dat ćemo sto posto od sebe da opravdamo ukazano povjerenje i odigramo dobru sezonu.


Marko Šamanić je nakon riječkih košarkaških bura i nevera zadovoljan stanjem u klubu, koji ne bježi od ambicija. Naprotiv.


– »Kvarner 2010« je napokon u situaciji da možemo pričati o sportu nakon razdoblja kada smo brinuli o opstanku kluba. S novom upravom i novom predsjednicom sve ide izvrsno. Ciljevi nam ne smiju biti ničim ugroženi, a cilj je biti prvak Prve lige. Za sve to zapovjednu odgovornost snosim ja, trener je moj izbor, kao i igrači koje je odabrao. Stojim iza njega i iza njih, za to ću preuzeti odgovornost. Nećemo tolerirati bilo kakva iščašena ponašanja. Igrači su dobro plaćeni, tako se i trebaju ponašati. Put je trnovit, ali inzistirat ćemo na dobrom ponašanju i odnosu prema radu – rekao je Šamanić.