Romana Mirašević Kocijan

Nova predsjednica KK Kvarner 2010: Situacija nije tako loša kako se čini

Kristian Sirotich

Trenutačni fokus je vratiti djecu u klub, odnosno animirati djecu i roditelje da se vrate u klub. Od najmanjih članova do seniorskog pogona. Druga su stvar  financije – kaže Romana Mišrašević Kocijan



RIJEKA Iako su u javnost sporadično izlazila imena ljudi koji bi mogli preuzeti vodstvo u Košarkaškom klubu »Kvarner 2010« na kraju je čelnu ulogu preuzela – Romana Mirašević Kocijan. Zagrebačka poduzetnica u sportu je potpuno novo ime pa stoga i ne čudi da je njezino imenovanje izazvalo poprilično zanimanje. Tko je Romana Mirašević Kocijan?


– Rođena sam u Zagrebu, gdje sam diplomirala novinarstvo i nakon toga otišla u poduzetničke vode, što radim već dugi niz godina – u najkraćim će se crtama predstaviti Romana Mirašević Kocijan. – Sport podržavam, kao majka dvoje djece znam koliko je bitan u njihovu razvoju. Dakle, smatram da je sport važan za zdravo odrastanje. Inače, uz Rijeku nisam bila direktno vezana, ali sam vezana uz Crikvenicu. No, uz košarku će se sada i to promijeniti – dodala je predsjednica »Kvarnera 2010«, koja se uoči Skupštine imala prigode uputiti u stanje u klubu u kojemu situacija nije baš najblistavija.


– Situacija u Košarkaškom klubu »Kvarner 2010« nije tako loša kao što to na prvi pogled izgleda. Kada usporedimo stanje u klubu s drugim klubovima vidjet ćemo da su to situacije koje se događaju u sportu, pogotovo kod nas jer u nekim stvarima možda nedostaje podrške. No, smatram da nije sve tako crno kao što izgleda. U svakom slučaju sam optimist  – reći će Romana, koja za početak najavljuje dva cilja.




– Trenutačni fokus je vratiti djecu u klub, odnosno animirati djecu i roditelje da se vrate u klub. Od najmanjih članova do seniorskog pogona. Druga su stvar  financije. Rezultati? Rezultati nam nisu u prvom planu, moramo vratiti djecu i sanirati dugove koji nisu tako strašni za jedan takav klub kao što je »Kvarner«. No, o tome ćemo razgovarati u skorašnje vrijeme – dodat će predsjednica uz koju je u najužem klupskom vodstvu ponešto novih, a i ponešto starih lica.


– To je nova snaga »Kvarnera« i nadam se da ćemo uspjeti sve to pokrenuti. Moram naglasiti da je i prethodna uprava jako dobro radila i nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje, da će nova snaga donijeti i nove ideje – zaključila je Romana Mirašević Kocijan.