NBA liga

NAJVEĆI DOBITNICI DRAFTA Boston bira prvi, Lakersi drugi, a Philadelphia treća

Hina

Reuters

Reuters



Iako su imali samo 25 posto izgleda za takav scenarij, Boston Celticsi su najveći dobitnici NBA lutrije i birat će kao prvi na draftu koji će biti održan 22. lipnja u Barclays Centeru u Brooklynu, dok su kuglice donijele drugi izbor Los Angles Lakersima, a treći Philadelphiji.


Celticsi su do prvog izbora došli zahvaljujući zamjeni igrača koju su obavili sa Brooklynom tijekom drafta 2013. godine, kad su Netsima poslali svoje tadašnje zvijezde Kevina Garnetta i Paula Piercea, a zauzvrat dobili izbor Netsa u prvoj rundi ovogodišnjeg drafta. Celticsima je ovo prvi put da su došli u priliku birati kao prvi u novijoj eri NBA lige.


Los Angeles Lakersi i njihov novi glavni menadžer Magic Johnson također su veliki dobitnici na lutriji, jer su došli do drugog izbora. Da su kojim slučajem dobili pravo na četvrti izbor, morali bi ga prepustiti Philadelphiji, koja bi u tom slučaju imala dva izbora među prva četiri, jer su Sixersi došli do trećeg izbora zahvaljujući prijašnjem tradeu sa Sacramentom, koji ima pravo na peti i deseti izbor. Među prvih pet je i Phoenix koji će birati kao četvrti.


Rezultati lutrije za NBA draft:


1. Boston (od Brooklyna)2. Los Angeles Lakers3. Philadelphia (od Sacramenta)4. Phoenix5. Sacramento (od Philadelphije)6. Orlando7. Minnesota8. New York9. Dallas10. Sacramento (od New Orleansa)11. Charlotte12. Detroit13. Denver

14. Miami


Preostali izbori prve runde:


15. Portland16. Chicago17. Milwaukee18. Indiana19. Atlanta20. Portland (od Denvera preko Memphisa)21. Oklahoma City22. Brooklyn (od Washingtona)23. Toronto24. Utah25. Orlando (od Toronta preko LA Clippersa)26. Portalnd (od Clevelanda)27. Brooklyn (od Bostona)28. LA Lakers (od Houstona)29. San Antonio30. Utah (od Golden Statea)