NBA liga

Minnesota nadigrala Houston unatoč Hardenovih 42 poena, Bogdanović opet sjajan

Hina

James Harden (Houston)/Foto REUTERS

James Harden (Houston)/Foto REUTERS



INDIANAPOLIS Bojan Bogdanović je sinoć odigrao još jednu odličnu utakmicu, bio je najučinkovitiji igrač u porazu svojih Indiana Pacersa, dok su Dario Šarić i Ivica Zubac u pobjedi Minnesota Timberwolvesa i LA Clippersa ostvarili solidan učinak.


Indiana Pacerse su u Indianapolisu sa 106-97 nadigrali Milwaukee Bucksa, a Bogdanović je sa 20 koševa (šut iz igre 7/14, trice 1/4) postignutih u 32 minute na terenu i šest skokova, tri asistencije te jednom ukradenom loptom bio najučinkovitiji igrač poraženih.


Giannis Antetokounmpo je predvodio Milwaukee sa 33 poena, 19 skokova i 11 asistencija u svom petom triple-doubleu sezone.




Dario Šarić je sinoć bio solidan u domaćoj pobjedi Minnesota Timberwolvesa od 121-111 nad Houston Rocketsima. Hrvatski je košarkaš u 24 minute zabio 15 koševa (šut iz igre 6/9, trice 2/2), osam skokova, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.


Jeff Teague je predvodio Wolvese s 27 koševa i 12 asistencija, a Karl-Anthony Towns je dodao 25 ubačaja. Houstonu nije pomogao ni James Harden koji je sinoć stigao do 31. utakmice u kojoj je ubacio više od 30 koševa. Sinoć je zabio 42 koša i tako se izjednačio s Wiltom Chamberlainom na drugom mjestu po broju utakmica s više od 30 ubačaja.U okršaju LA Clippersa, nove momčadi Ivice Zubca i Phoenix Sunsa Dragana Bendera, slavili su domaći Clippersi sa 134-107, nanijevši tako Sunsima 15. uzastopni poraz.Lou Williams je bio najbolji strijelac momčadi iz Los Angelesa sa 30 koševa, a Zubac je odigrao odlične 22 minute ubacivši pritom 16 koševa (šut iz igre 4/7) uz sedam skokova, jednu asistenciju i jedan blok.

Dragan Bender je odigrao 12 minuta za Sunse, ali je ostao bez pogodaka. Najbolji kod Phoenixa bio je Kelly Oubre Jr. sa 28 ubačaja.


Najuzbudljiviju utakmicu sinoć su odigrali u Clevelandu domaći Cavaliers i Brooklyn Nets, a nakon tri produžetka slavili su gosti sa 148-139. Ante Žižić je odigrao 30 minuta za poraženu momčad i upisao je šest koševa (šut iz igre 2/5), šest skokova te po jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.


D’Angelo Russell je bio najbolji pojedinac Brooklyna sa 36 poena, dok je najbolji strijelac utakmice i Clevelanda bio Jordan Clarkson koji je utakmicu završio sa 42 ubačaja.Mario Hezonja neće po dobrom pamtiti sinoćnju utakmicu u kojoj su njegovi New York Knicks upisali 18. poraz zaredom, u Madison Square Gardenu su ih sa 126-111 svladali gostujući Philadelphia 76ers.

Iako je New York nadoknadio veći dio od 26 koševa zaostatka u trećoj četvrtini to mu nije bilo dovoljno. Hezonja je odigrao šest minuta tijekom kojih je promašio tri šuta i upisao samo skok i asistenciju.


Joel Embiid je bio najbolji kod Philadelphie sa 26 poena i 14 skokova.