NBA

LeBron James u LA Lakersima, Hezonja u Knicksima

Hina

LeBron James / Foto Reuters

LeBron James / Foto Reuters



LOS ANGELES Jedan od najboljih košarkaša svijeta LeBron James (33) prešao je iz Cleveland Cavaliersa u Los Angeles Lakerse, objavila je u nedjelju njegova agencija Klutch Sports Group. 


“LeBron James, četiri puta MVP, tri puta MVP finala NBA, 14 puta All Star i dvostruki osvajač olimpijske medalje potpisao je četverogodišnji, 154 milijuna dolara vrijedan ugovor s Los Angeles Lakersima”, kratko se navodi u priopćenju agencije.


Poslije fantastične sezone u kojoj su na kraju ipak titulu prvaka odnijeli je Golden State Warriorsi, James je odlučio iskoristiti izlaznu opciju i završi drugi mandat u Cavaliersima. Četverostruki MVP je u četiri godine donio Clevelandu prvu titulu prvaka NBA, a ima još dva šampionska prstena s Miami Heatom.




James je ovim ugovorom dobio novi izazov: spašavanje Lakersa od najneuspješnijeg razdoblja u povijesti kluba. Lakersi, koje se dugo smatralo najglamuroznijim klubom u NBA, nisu igrali doigravanje zadnjih pet sezona, što im je najdulje razdoblje bez postsezone u povijesti.


Hrvatski košarkaš Mario Hezonja, koji je postao slobodan igrač na kraju ove sezone, potpisao je jednogodišnji ugovor vrijedan 6.5 milijuna dolara s New York Knicksima, objavio je u ponedjeljak ESPN.


Knicksi se nadaju da će 23-godišnji Hezonja ispuniti potencijal i postati kompletan igrač u njihovim redovima zbog čega je bio peti izbor Orlando Magica na draftu 2015.


Za Hezonju su interes pokazivali Portland, Sacramento i Memphis, no hrvatski košarkaš vjeruje u trenera Davida Fizdalea i nada se da će dobiti značajniju ulogu na terenu u New Yorku. U Orlandu je u četiri sezone promijenio pet trenera.


Hezonja je u sezoni u Orlandu imao prosjek od 9.7 koševa, 3.7 skokova i 1.4 asistencija u prosječno 22 minute po utakmici. U 75 utakmica u 30 ih je bio u prvoj postavi i imao je šut iz igre 44 posto.