NBA liga

Lakersi slavili protiv Pacersa, Toronto bolji od Golden State nakon produžetaka

Hina

LeBron James (LA Lakers) i Thaddeus Young (Indiana Pacers)/Foto REUTERS

LeBron James (LA Lakers) i Thaddeus Young (Indiana Pacers)/Foto REUTERS



LOS ANGELES Sinoć su u NBA odigrane tri utakmice, a u ogledu Los Angeles Lakersa Ivice Zubca i Indiana Pacersa Bojana Bogdanovića slavila je momčad Lakersa.  Lakersi su sa 104:96 pobijedili kod kuće Indianu, a Bojan Bogdanović je u 38 minuta zabio 14 koševa (šut iz igre 4/11, trice 2/5) i upisao tri skoka i dvije asistencije.  Najbolji strijelac utakmice bio je LeBron James sa 38 ubačaja, devet skokova i sedam asistencija. Ivica Zubac nije ulazio u igru za Lakerse.


Lakersi su utakmicu otvorili serijom 13-0 i vodili su sa 38:15 nakon prve četvrtine prije nego se Indiana uključila u igru. Pacers su kratko imali prednost u trećoj četvrtini nakon što su nadoknadili zaostatak od 24 koša, no onda su Lakers opet preuzeli kontrolu i na kraju slavili. Domantas Sabonis je dodao 20 koševa uz 15 skokova za Pacerse.


Najneizvjesniju utakmicu odigrali su Toronto Raptorsi i Golden State Warriors, a aktualni prvaci su poraženi nakon produžetaka. Toronto Raptors su bili bolji sa 131:128, a predvodio ih je Kawhi Leonard sa 37 koševa. Pascal Siakam je dodao 26 koševa za Toronto. Warriorsima nije pomogao ni 51 koš Kevina Duranta koji je upisao i 11 skokova.




Los Angeles Clippers su stigli do svoje četvrte pobjede u nizu, sa 133:121 su svladali Sacramento Kingse. Tobias Harris je ubacio 28 koševa za Los Angeles, a Montrezl Harrell je dodao 24. Najbolji u redovima Sacramenta bio je Bogdan Bogdanović sa 26 koševa.